Moskisvet.com
Untitled design   2022 12 02T144002.537

Visoki obrati

Antikorozijska zaščita podvozja vašega vozila

M.S.
05. 12. 2022 07.00
0

Antikorozijska zaščita podvozja je pri novejših prevoznih sredstvih dosti boljša v primerjavi s starejšimi vozili. Sodobna prevozna sredstva so namreč zaradi boljše karoserijske zaščite in zaščite podvozja veliko bolj odporna na rjo. Kljub temu to ne pomeni, da so vozila nanjo imuna. Na žalost sta pesek in sol še vedno močnejša od garancije!

Na rjo torej še vedno ni imuno praktično nobeno vozilo. Temperaturne razlike in ceste pozimi na karoseriji zaradi mikromehanskih poškodb peska in kemične reakcije soli pustijo sledi, ki sčasoma postanejo kot nekakšne vstopne točke oksidacije. Rja na izpostavljenih delih lahko preseže oziroma premaga tovarniško zaščito in tudi utrudi materiale, kar neposredno vpliva na varnost. Uniči se antikorozijska zaščita podvozja. Zaradi tega je dobro razmisliti o dodatni zaščiti podvozja in votlih delih karoserije. To je še posebej priporočljivo pri obnovi vozil, popravilu poškodb in vzdrževanju starodobnikov. 

V nadaljevanju vam predstavljamo možnosti antikorozijske zaščite podvozja. 

Dve vrsti antikorozijske zaščite

Najprej naj znova omenimo, da je antikorozijska zaščita podvozja nujno potrebna pri vsakem prevoznem sredstvu. Lahko je narejena na osnovi sintetičnih voskov in snovi, ki zavirajo antikorozijo. Lahko pa je narejena na vodni osnovi. Antikorozijska zaščita, narejena na osnovi voskov, ostane na obdelani površini v obliki prozornega, povoščenega sloja, ki odbija vodo in na ta način zagotavlja dolgotrajno zaščito proti koroziji in mehanski obrabi. 

Antikorozijska zaščita, narejena na vodni osnovi, pa ponuja optimalno zaščito pred korozijo, nadgradnjo vozila, prihranek pri stroških popravil, manj slabih vonjav idr. Poleg tega je tovrstna zaščita okolju prijazna zaradi vodne osnove. 

Antikorozijska zaščita podvozja vašega vozila
Antikorozijska zaščita podvozja vašega vozila FOTO: Arhiv naročnika

Cene

Redna cena za omenjeno storitev znaša 150 evrov, s trenutno aktualnim 20-odstotnim popustom pa znaša 120 evrov. Ta cena velja za nekoliko manjša vozila ali avtomobile srednje velikosti, kot so na primer citroen C2, peugeot 3008, opel astra, in še za nekatere druge jeklene konjičke. Za zaščito podvozja pri večjem vozilu (kot so opel insignia, peugeot 5008, citroen grand picasso itd.) pa boste namesto 190 evrov sedaj odšteli  152 evrov. 

Antikorozijska zaščita podvozja vašega vozila
Antikorozijska zaščita podvozja vašega vozila FOTO: Arhiv naročnika

Najpogostejši uničevalni faktorji podvozij 

Kljub temu da so karoserije na novih avtomobilih vedno bolj zaščitene, se na cestah pojavlja vse več uničevalnih faktorjev podvozij. Dva najpomembnejša, ki se jima nikakor ne moremo izogniti, pa sta še vedno sol in pesek. V jesenskem in zimskem času je zato še toliko bolj pomembno, da svoje vozilo zaščitite.

Če svojega vozila še niste zaščitili, vam vsekakor svetujemo, da pokličete v Avtotehno Vis, kjer vas bodo z veseljem sprejeli in vam svetovali, kako najbolj optimalno poskrbeti za zaščito podvozja. Znesek, ki ga boste namenili za zaščito podvozja vašega vozila, je zagotovo precej nižji od tistega, ki ga boste morali vložiti v popravilo nastalih poškodb.

Za več informacij kliknite na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boste znašli na spletni strani omenjenega podjetja, kjer vas čakajo še druge aktualne in zanimive informacije o svetu avtomobilizma. Ne odlašajte več in poskrbite za kvalitetno zaščito podvozja vašega jeklenega konjička! 

Avtotehna VIS
Avtotehna VIS FOTO: Arhiv naročnika

Bi želeli optimizirati vašo spletno stran? 

Podjetje Web Center je marketinška agencija, ki ponuja storitve, kot so optimizacija spletnih strani, oglaševanje na Facebooku in Googlu ter izdelava spletnih strani. Ekipo sestavljajo izkušeni specialisti z znanjem s področja spletnega oglaševanja. Pohvalijo se lahko z dolgoročnim sodelovanjem s priznanimi slovenskimi podjetji, kot so eVinoRundasekundaAvtotehna Vis in drugimi. Svetujemo vam, da jih kontaktirate in z veseljem vam bodo svetovali! 

Web center d. o. o.
Web center d. o. o. FOTO: Arhiv naročnika

Naročnik oglasa je Web center d. o. o.

 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325