Moskisvet.com
Ženska in avto

Visoki obrati

Ali vaš avto privlači ženske?

V.H.
02. 08. 2022 05.00
14

Moški veljajo za vizualna bitja, kar pomeni, da jih ženske najprej pritegnejo s svojim videzom. Po splošnem prepričanju naj bi jih privlačile predvsem ženske, katerih videz nakazuje na plodnost. Ampak kaj pa je tisto, kar na moškem privlači nežnejši spol? Ali vaš avtomobil pri tem res igra tako pomembno vlogo, kot mu jo pripisujejo nekateri? Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

Primarni namen avtomobilov je, da vas pripeljejo od točke A do točke B, ampak to še ni vse – poleg tega, da vam med samo vožnjo nudijo udobje in užitek, o vas tudi marsikaj razkrivajo. To lahko vpliva tudi na dojemanje predstavnic nasprotnega spola, tako da jih pritegne ali odbije.

Avtomobil predstavlja vašo osebnost

To, kakšen avtomobil boste izbrali, veliko pove tudi o vas, saj običajno izberete takega, ki najbolje dopolnjuje vaš življenjski slog. Podobno kot s pričesko ali z oblačili lahko tudi z vozilom ustvarite splošni vtis o tem, kakšni ste kot oseba. Vaš avtomobil torej ni samo prevozno sredstvo, ampak lahko namesto vas spregovori o tem, kdo ste. Z avtomobilom namreč kupite svoj imidž, kar pomeni, da se običajno ve, kdo vozi družinski avto, športne 'terence' ali limuzine. Lahko bi skoraj rekli: povej, kaj voziš, in ti povem, kdo si. Seveda pa govorimo samo o splošnem vtisu, ki ga pusti vaš avtomobil, ki je v teh primerih kot podaljšek vaše slike.

Na luksuzne avtomobile »ne padajo« vse ženske.
Na luksuzne avtomobile »ne padajo« vse ženske. FOTO: Dreamstime

Vrednost avtomobila pogosto povezujejo z uspehom

Uspešni moški se zavedajo, da je vtis, ki ga pustijo pri poslovnih partnerjih, izjemnega pomena, in to vključuje tudi njihovo vozilo, s katerim se pripeljejo na sestanek in druga srečanja. Nekomu, ki vozi primeren avtomobil, bomo prej zaupali, saj svoj uspeh dokazuje tudi z njim. In podobno učinkuje tudi na ženske, ki iščejo v moških varnost, stabilnost in zanesljivost. Ženski je bolj kot videz moškega pomembno, da ji moški omogoča varno življenje, kar pomeni, da je sposoben preživeti družino, če je treba.

Kateri avtomobili najbolj pritegnejo ženske 

Sodobni in moderni 

Čeprav ženske morda ne vedo vseh podrobnosti o vašem avtomobilu, jim bo sprva zagotovo padel v oči videz vašega avtomobila. To pomeni, da jih bodo bolj pritegnili novejši modeli, ki se ponašajo z modernimi linijami in oblikami, osvajajo pa tudi z novimi in zapeljivimi barvami.

Velikost je pomembna 

Z izjemo posebnih edicij, kot so luksuzni dvosedi in podobno, bodo ženske bolj navdušene nad večjimi avtomobili, saj bodo v njih videle dovolj prostora za vso prtljago, otroke in psa, če se malo pošalimo. Nasploh pa velja: večji ko je avtomobil, bolj se ji zdite mogočni, zato vas bo tudi bolj spoštovala. Če se boste na zmenek pripeljali s prikupnim, a majhnim avtomobilom, vas bo prej videla kot študenta ali nekoga, ki še ni čisto odrasel.

Ženskam so všeč avtomobili, ki so dovolj prostorni.
Ženskam so všeč avtomobili, ki so dovolj prostorni. FOTO: Dreamstime

Znamke in osebni okus

Mogoče vas bo presenetilo, a na luksuzne avtomobile ne padajo vse ženske, nasprotno – večini je pomembnejše, da je avtomobil udoben in zanesljiv.

Od vsake posameznice pa je odvisno, kaj je tisto, kar jo bo bolj pritegnilo, saj lahko na njen okus vpliva mnogo stvari, med drugim njena osebnost, prioritete, način življenja ... Tiste bolj divje na primer prisegajo na športne avtomobile, spet drugim so všeč neustavljivi 'terenci', tretje se navdušujejo nad elegantnimi avtomobili, medtem ko bodo okoljevarstvenice navdušene nad električnimi hibridi.

Ampak na koncu je to še vedno samo vaš avtomobil in pravico imate voziti, kar koli želite, saj bo tisti, ki ste ji resnično všeč, vseeno, kaj vozite, dokler se lahko vozi z vami.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376