Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Ali Microsoft razvija novo družabno platformo?

R.B.
20. 07. 2011 14.21
0

Pred kratkim se je na spletnem portalu socl.com, ki je v Microsoftovi lasti, pokazala prva stran družabne platforme Tulalip, ki je na prvi pogled videti kot nekakšen spletni kilent za družabna omrežja.

Socl.com je v lasti giganta iz Redmonda že od leta 1998 in se uporablja kot interni portal za nove oblikovne ideje, ki naj bi si jih med seboj izmenjevali zaposleni pri Microsoftu. Kako je stvar postala javna, še vedno ni najbolj jasno, vendar je del "materiala" že pljusknil po spletnem prostoru in med uporabniki je završalo.

Na portalu socl je bila namreč za nekaj ur dostopna prva stran nekakšne platforme, ki naj bi kot iskalnik med družabnimi omrežji združevala funkcijo iskanja posameznih informacij. Veliko je že obstoječih tovrstnih platform, ki na svojstven način združujejo nekatere lastnosti večjih družabnih omrežij. Na prvi strani sta jasno razvidni obe povezavi v Facebook in Twitter, kar bi morda pomenilo združitev najpomembnejših funkcij (kot so uporabniške novice, slike in urejanje prijateljskih povezav) pod eno programsko streho.

Microsoft je hitro umaknil dostop do strani in se resignirano opravičil, da odtekanje informacij z njihove interne strani ni bilo namerno. Namerno ali nenamerno, ljudje so že začeli špekulirati, da se tudi Microsoft poleg Googla poskuša po robu postaviti Facebooku, vendar povezavi do "konkurence" na prvi strani jasno kažejo, da bi to bila le nekakšna povezovalna platforma. Videti je, kot da Microsoft poskuša obstoječe družabne storitve integrirati v svoj nov operacijski sistem Windows 8 prek aplikacije v oblaku in vse povezati z iskalnikom Bing, kar bi močno poenostavilo brskanje po omrežjih. Tulalip je sicer ime severnoameriškega indijanskega plemena, ki izhaja z območja blizu Microsoftovega štaba v Redmondu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369