Moskisvet.com
Avtošov 2011 - 25

Visoki obrati

Adrenalinski Auto Motor Show Ljubljana

Stane Ravnikar
05. 09. 2011 16.45
3

Od 2. do 4. septembra so se v Ljubljano zopet zgrnili avtomobilski navdušenci. Na Gospodarskem razstavišču je namreč potekal že 6. Auto Motor Show, ki je zopet postregel z razstavami takšnih in drugačnih vozil, navdušil pa je tudi spremljevalni program.

Na sejmu so se obiskovalci lahko seznanili z različnimi segmenti avtomobilske industrije. Poleg predstavitev različnih predelav, avtomobilske opreme, motociklov in starodobnikov je obiskovalce letos pričakal tudi pester spremljevalni program. S pomočjo strokovnjakov za varno vožnjo so se navzoči tako lahko poučili o pravilni vožnji čez neraven teren in iz prve roke preizkusili občutek ob zdrsu zadnjih koles. Manjkali niso niti policisti, gasilci in reševalci, ki so simulirali prometno nesrečo in prikazali, kako je treba ob tem reagirati, pomagati ponesrečencem in zavarovati območje.

Noben avto šov seveda ni popoln brez lepih deklet.
Noben avto šov seveda ni popoln brez lepih deklet. FOTO: Damjan Žibert

Mladi so se seveda najbolj zabavali ob "dirkanju" z avtomobilčki na daljinsko upravljanje in simulatorjih rallyja in formule 1.
Na svoj račun pa so seveda prišli tudi adrenalinski navdušenci. Slednje so zabavali najboljši slovenski 'drifterji,' ki so na poligonu zažgali kar nekaj kompletov gum, sapo pa so občinstvu vzeli tudi vratolomni skoki z motociklom in štirikolesnikom.
Premierno pa smo v Sloveniji lahko uživali ob nastopu 'freestyle' motoristov v jekleni krogli. Gre za skupino pogumnih nemških fantov, zbranih v skupini Globe of Speed, ki s svojimi vratolomnimi podvigi navdušuje občinstvo po vsem svetu. Drzni fantje so svojo pot sicer začeli v cirkusu, z vožnjo po jekleni krogli pa se sedaj ukvarjajo že več kot petnajst let. Čeprav drvenje po majhni krogli izgleda precej nevarno, pa so fantje že tako izkušeni, da so poškodbe med nastopi prej izjema kot pravilo.
Navdušeni so bili tudi ljubitelji raznoraznih predelav, ki jih je na sejmu kar mrgolelo. Nekatere bolj zanima zunanji izgled avtomobila, druge avdiosistem, spet tretji pa svojega jeklenega konjička predelajo kar v celoti. Seveda organizatorji niso pozabili na ljubitelje starodobnikov. Še posebej dobro je bilo poskrbljeno za navdušence nad ameriškimi 'oldtimerji,' saj se je na sejmu zbralo kar lepo število lastnikov dotičnih jeklenih konjičkov, združenih v V8 Club Slovenija. Auto Motor Show je bil tako več kot uspešen, saj ga je v treh dneh obiskalo več kot 18.500 ljudi, kar kaže na veliko zanimanje za avtomobilizem v Sloveniji.
Več o dogajanju na sejmu pa si oglejte v spodnjem videoprispevku.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497