Moskisvet.com
Križišče prometni znak

Varni v prometu

V teh križiščih v Ljubljani je dovoljeno zavijanje v desno pri rdeči luči

M.S.
01. 09. 2022 05.00
0

Pred časom smo pisali, da so v Ljubljani namestili znake z zeleno puščico, ki dopuščajo zavijanje v desno tudi pri rdeči luči na semaforju. Pogoj pri tem seveda je, da je smer prosta.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Preteklo leto so začela v cestnem prometu veljati nova pravila. Ta omogočajo zavijanje desno pri rdeči luči v križišču, kjer nam to signalizira prometni znak z zeleno puščico. Prvega so namestili na križišču med Celovško cesto in Kolesarsko potjo, do danes pa so se mu pridružile še druge lokacije. Kje še stojijo, je te dni objavila Mestna občina Ljubljana.

Kaj je mikrospanec in zakaj je tako nevaren?
Preberi še
Kaj je mikrospanec in zakaj je tako nevaren?

Seznam križišč, kjer je dovoljena vožnja desno tudi pri rdeči luči, če vam to promet dopušča:

križišče Cesta v Prod (AC-priključek) – Zadobrovška cesta – Šmartinska cesta (za smer z Zadobrovške ceste na Cesto v Prod, s Ceste v Prod proti AC, s Šmartinske ceste na Zadobrovško),

križišče Karlovška cesta – Predor pod Gradom (za smer s Karlovške ceste desno v predor, iz predora desno na Karlovško cesto proti Zoisovi cesti),

križišče Barjanska cesta – Cesta dveh cesarjev (za smer s Ceste dveh cesarjev na Barjansko cesto proti AC, z Barjanske ceste proti Rakovi Jelši),

križišče Barjanska cesta – Riharjeva ulica – Ziherlova ulica (za smer z Riharjeve ulice na Barjansko cesto proti AC),

križišče Peruzzijeva ulica – Betettova cesta (za smer od nakupovalnega središča Rudnik na Peruzzijevo ulico).

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

 

Puščica dovoljuje, ne pa tudi terja od voznika, da desno zavije pri rdeči luči, če to lahko stori varno. Ta opcija je v pravilniku o prometni signalizaciji že od leta 2016. Voznik mora biti pozoren na vsa vozila na cesti, prav tako na pešce, ki imajo še vedno prednost. Direktor Agencije za varnost prometa (AVP) Jože Hribar pričakuje, da bo tovrstna signalizacija omogočila boljšo pretočnost prometa, hkrati pa voznikom nalaga večjo odgovornost, saj se mora voznik prepričati, da je smer zavijanja prosta in da z leve ne prihajajo druga vozila.

To početje na cesti je kaznivo, a to počnete tudi vi
Preberi še
To početje na cesti je kaznivo, a to počnete tudi vi

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306