Moskisvet.com
old - 2

Fit

Tudi starejši to počnejo, toda ...

N.J./S.R.
11. 08. 2015 08.23
25

O varnem seksu nas dandanes obveščajo na vsakem koraku, saj so spolne bolezni danes že precej običajne. Čeprav so takšne lekcije o varni spolnosti večinoma namenjene predvsem najstnikom, pa morajo biti glede tega pri spolnosti čedalje previdnejši tudi starejši.

Tudi starejši morajo biti pazljivi glede spolno prenosljivih bolezni.
Tudi starejši morajo biti pazljivi glede spolno prenosljivih bolezni. FOTO: YouTube

Na spletu že nekaj časa obstaja spletna stran saferSex4Seniors.org, na kateri lahko, kot pove že ime, starejši najdejo nasvete za varen seks. Avtorji strani pravijo, da lahko starejši na strani poiščejo najnovejše in predvsem natančne informacije, ki jih prispevajo največji strokovnjaki. Poleg tega vsem obiskovalcem čestitajo tudi za njihovo ''brezčasno radovednost'' (''ageless curiosity'').

Spletna stran je ustvarjena za vse tiste, ki dobro vedo, kako pomembna je varnost v spolnosti. Varen seks je namreč tisti, pri katerem se vpleteni zavedajo nevarnosti spolno prenosljivih bolezni, se o njih pogovorijo in se pred njimi nato tudi primerno zaščitijo.

Za spletno stranjo pa je tudi gora statističnih podatkov. Število spolno prenosljivih bolezni (sifilis, gonoreja, itd.) med starejšimi odraslimi se je v zadnjem desetletju namreč več kot podvojilo, prav tako je skoraj dvakrat več tudi okužb z virusom HIV. Pri nastanku spletne strani je sodelovala kopica neodvisnih profesionalnih raziskovalcev, avtorjev, svetovalcev in terapevtov, ki se vsi po vrsti že več let ukvarjajo s spolnostjo starejših.

Za namene promoviranja svoje spletne strani so avtorji pripravili tudi zelo zanimivo reklamo, na kateri množica starejših ''preizkuša'' takšne in drugačne spolne položaje. Avtorjem oglasa vsekakor ne moremo očitati glede izvirnosti, saj je vse skupaj videti dovolj zanimivo, da zbudi gledalčevo pozornost, nato pa video poda še sporočilo, da je ''različnih načinov veliko'', a le ''eden izmed njih je varen''.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306