Moskisvet.com
ljubosumje

Erotika

Tako veste, da vas zveza ubija!

N.J.
18. 12. 2015 08.18
16

Ko si zaljubljen, je precej preprosto prezreti določene znake, ki kažejo, da ni prava za vas. Morda je nekoliko nestrpna, morda pozabljiva, lahko pa so težave precej bolj resne, kot se zdi na prvi pogled. Morda boste kmalu ugotovili, da vas zveza uničuje, to pa zato, ker ste spregledali vse pomembne znake, na podlagi katerih bi lahko že na začetku prekinili zvezo.

Partner
Partner FOTO: Thinkstock

Nikoli ni preprosto prekiniti zveze, a če ugotovite, da vam zveza z določeno osebo škoduje, je to še najboljša odločitev, že zaradi vašega mentalnega in čustvenega zdravja. Pred vami je 6 signalov, ki kažejo na to, da bi bilo dobro zvezo čim prej prekiniti.

1. Je patološka lažnivka

Drago pogosto ujamete na laži. Ne gre za laži, kot recimo, da vam je rekla, da bo pomila posodo, pa tega ni storila. Gre za to, da vam recimo reče, da ima sestanek, pa v resnici poseda v lokalu s prijateljicami in prijatelji ali si izmisli, da ste imeli afero z njeno prijateljico, samo da bi pritegnila pozornost. Če partnerka pogosto in močno laže, ne pričakujte, da jo boste prav vi spremenili. Pa tudi težko je graditi zvezo na zaupanju, če je bilo že tolikokrat uničeno.

ljubosumje
ljubosumje FOTO: Thinkstock
2. Je kronična prevarantka

Varanje je popolnoma egoistično dejanje, za katerega drugi partner nikakor ne more biti kriv. Ne prepričujte se, da morate ostati v zvezi z žensko, ki vas vara. Če ona nima toliko spoštovanja do vas in vaših čustev, navade pa ne namerava prekiniti, potem poskrbite zase in odkorakajte daleč stran, četudi je za vas lahko sprva zelo boleče. Ne pravimo, da prevare ne morete opravičiti in skupaj premagati težav, a za to se morata odločiti oba, čaka pa vaju resnično trdo delo.

3. Verbalno vas zlorablja

Tanka je meja med prepiranjem in verbalnimi zlorabami. Če vas ves čas žali, preklinja, vas naslavlja z raznimi grdimi besedami in pošilja v rodne kanale, pa naj bo to v javnosti ali doma, to ni v redu, česar se gotovo zavedate. Saj se zgodi, da nekdo včasih ponori, a če so taki izpadi prepogosti in velikokrat do njih pride brez razloga, potem takšno osebo, ki to počne, zapustite. Partnerja bi morala drug drugega spodbujati, drug drugemu povečevati samozavest, ne pa jo zbijati. Če pri vas ni tako, odidite čim prej stran.

4. Ljubi vas pogojno

Če se dekle ustavi pri vas le, ko nekaj potrebuje, pa naj bo to le pomoč pri skrbi za psa, v službi ali seks, vam pa ne v zameno ne nudi veliko. potem to ni zveza, v kateri bi bilo vredno vztrajati. Dva, ki se imata rada, bi morala približno enako izpolnjevati obveznosti in med tem, kar dajemo nekomu in kar nekdo nam nudi v zameno, bi moralo biti ravnovesje. Če je vse breme na vaši strani, odidite čim prej.

5. Pretirano je ljubosumna

Malo ljubosumja je včasih simpatično, saj kaže, da je nekomu res veliko do vas in se boji, da bi vas izgubila. Če je ljubosumje pretirano, začne lahko dušiti, povzroča občutek nelagodja pri obeh partnerjih, vodi v prepire in stres. Če pogosto doživljate nepričakovane in intenzivne izpade, razmislite, če je to nekaj, kar si želite doživljati vse življenje. Ni pošteno, da morate to doživljati, če ste sicer v zvezo iskreni in ne počnete ničesar narobe. V nasprotnem primeru so izpadi sicer lahko upravičeni, na vas pa je, da se odločite, ali boste prekinili z neprimernim obnašanjem in dekletu pokazali, da se nima česa bati, ali pa boste nadaljevali z grdim ravnanjem. Če se odločite za slednje, bodite raje samski.

6. Uživa droge in alkohol

Slabe razvade partnerke bodo tako ali drugače vplival na vaše življenje, počutje. Ni vaša naloga, da jo pozdravite, nikomur ni treba nositi bremena drugega. Če ste dovolj močni, ji stojte ob strani in ji pomagajte iz težav, pomagajte ji pri rehabilitaciji. Če tega ne zmorete, ne zvračajte krivde nase in, kar je še bolj pomembno, ne podlezite enakim razvadam tudi vi. Zapomnite si, niste slab človek, če tega ne zmorete. Vaša sreča, varnost in prihodnost naj bodo prioriteta.

Posesivnost v odnosu
Posesivnost v odnosu FOTO: iStockphoto

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497