Moskisvet.com
Britje je enostavno in hitro, z dlakami pa lahko opravite kar pod prho. Res pa je, da učinek ni ravno dolgotrajen.

Stil

Povečajte ga v nekaj minutah

Ni.J.
07. 06. 2012 17.25
7

Dlake okoli premoženja naredijo penis na prvi pogled manjši, poleg tega pa v določeni meri zmanjšujejo čutenje. Povrh vsega so nekaterim ženskam nadležne, zato je čas, da svoje bogastvo uredite. Kako?

Čeprav je odstranjevanje dlak na področju genitalij odločitev vsakega posameznika in se mnogim moškim zdi povsem nepomembno in odvečno, je v resnici priporočljivo, še posebej v vročih dneh. Če boste dlake odstranili ali vsaj pristrigli, se boste namreč manj znojili med nogami, poleg tega bo vaš penis v samo nekaj minutah videti večji, prav tako pa boste tudi bolj uživali v seksu, saj boste celotno dejanje mnogo bolje občutili.

Izbira prave in najboljše metode pa ni tako enostavna. Na razpolago je namreč več načinov odstranjevanja dlak, ki se razlikujejo po zahtevnosti, učinku in seveda ceni. Predstavljamo vam nekaj najpogostejših načinov, vi pa se odločite, kateri bi bil najprimernejši za vas.

Britje je enostavno in hitro, z dlakami pa lahko opravite kar pod prho. Res pa je, da učinek ni ravno dolgotrajen.
Britje je enostavno in hitro, z dlakami pa lahko opravite kar pod prho. Res pa je, da učinek ni ravno dolgotrajen. FOTO: iStockphoto
Pristrizite jih

Striženje dlak je verjetno najbolj enostaven način urejanja genitalij. To lahko storite preprosto s škarjami ali še bolje, z električnim brivnikom. Obrezovanja s škarjami se lotite, če imate spretne roke, da ne bo vaše ’gnezdo’ okoli ptička videti neurejeno ali da se ne boste celo urezali, sicer pa je brivnik zagotovo boljša možnost. Prednosti striženja dlak so, da je ohranjanje ’pričeske’ izjemno enostavno, saj se lahko tega lotite kjer koli in kadar koli, ter da boste z brivnikom dosegli enakomerno dolžino dlak. Pomanjkljivosti pa so zagotovo velik nered, ki vas bo čakal po striženju, saj je dlake treba striči, ko so suhe, poleg tega pa se lahko s škarjami tudi pošteno poškodujete, če ste nerodni.

Britje

Britvica je najpogostejša izbira, ko govorimo o odstranjevanju dlak. Večini moških je namreč najbolj poznana, saj britvico uporabljajo praktično vsak dan, uporabiti pa jo je mogoče kar med prhanjem. Vse, kar je treba zatem storiti, je še, da odstranjene dlake enostavno odplaknete oziroma pozneje poberete iz kadi in odvržete. Postopek je hiter in enostaven, koža pa je po njem gladka. Ima pa britje tudi slabosti – dlake hitro zrastejo nazaj, koža se lahko razdraži, pojavijo pa se lahko tudi vraščene dlake in mozoljčki.

Depilacija

Moških depilacijskih sredstev je na trgu iz leta v leto več, vse več pa je tudi moških, ki jih redno uporabljajo. Te kreme omehčajo dlake do te mere, da jih je mogoče kar obrisati stran. Za njih boste odšteli sicer nekaj denarja več kot za kakšen brivski aparat, a vendar boste precej prihranili na času. Če se odločite za uporabo depilacijskih krem, jih prej preizkusite na kakšnem manj opaznem delu, kot so genitalije, da bi se prepričali, če niste morda alergični nanje. Najboljši del telesa za preizkušanje tovrstnih izdelkov je notranji del roke, preden uporabite kremo na predelu genitalij pa počakajte približno 48 ur. Prednosti depilacijskih krem so zagotovo cenovna dostopnost, so enostavne za uporabo in neboleče, učinek traja dlje kot pri britju, dlake pa zrastejo mehkejše. Ker lahko povzročijo alergijsko reakcijo, jih je treba pred pravo uporabo testirati, poleg tega lahko nekoliko poškodujejo kožo in lahko kot stranski učinek povzročijo neprijeten vonj.

Voskanje je boleče in nevarno, če ga na predelu genitalij ne izvajamo pravilno, zato ta opravek prepustite raje rokam strokovnjakov.
Voskanje je boleče in nevarno, če ga na predelu genitalij ne izvajamo pravilno, zato ta opravek prepustite raje rokam strokovnjakov. FOTO:

Voskanje

Čeprav je voskanje dolgo veljalo za metodo, ki naj bi jo uporabljale le ženske, se je poslužujejo v vedno večjem številu tudi moški. Voskanje namreč zagotavlja dolgotrajne rezultate, saj dlake zrastejo po šele dveh do štirih tednih, koža pa po njem ostane gladka. Velja nekako za zadnjo postajo pred trajno odstranitvijo dlak, ima pa tudi nekaj slabosti. Je namreč boleče, sorazmerno drago in še posebej, če ga ne znamo opravljati, neprimerno za občutljiva področja. Ker je koža na področju genitalij tanka in občutljiva, lahko pri nestrokovni uporabi voskanja namreč pride do hudih poškodb. Prav zato voskanja v nekaterih salonih moškim na predelu genitalij sploh ne opravljajo.

Elektroliza

Če se želite za vedno znebiti dlak okoli vašega korenjaka, je elektroliza izjemno dobrodošla metoda. Gre namreč za edino tehniko odstranjevanja dlak, ki je 100-odstotno permanentna. Za popoln učinek zadostuje že en obisk pri strokovnjaku, za razliko od laserja pa elektroliza ni odvisna od barve dlak. Je pa ta metoda draga, postopek, čeprav je en sam, pa dolgotrajen. Terapija namreč lahko traja od 2 do 12 ur. Sam postopek je tudi boleč, a ne toliko kot voskanje.

Laser

Laserska metoda odstranjevanja dlak je moderna in relativno neboleča alternativa elektrolizi, postopek pa je tudi dokaj hiter. Vendar pa le ni vse zlato, kar se sveti. Pri laserskem odstranjevanju dlak je namreč treba za boljši učinek opraviti več terapij, dlake pa lahko kljub temu ponovno zrasejo. Ker deluje na kontrast, je postopek neuporaben za moške, ki imajo svetle dlake, poleg tega pa je tudi sorazmerno drag.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376