Moskisvet.com
testenine

Fit

Prihajajo revolucionarne testenine!

N.J.
04. 03. 2015 08.17
4

Za vse ljubitelje testenin na 1001 način prihaja iz sosednje Italije dobra novica: nič več vam ne bo treba skrbeti, da se boste zaradi najljubše jedi pretirano redili, saj na police prihajajo posebne testenine, ki ne redijo!

testenine
testenine FOTO:
moški
moški FOTO: Profimedia

Za marsikoga ni boljšega kosila od testenin z bolonjsko omako in vsem, ki obožujejo testenine, ohranjanje fit linije (ali hujšanje) predstavlja velik izziv, saj se je treba odpovedati tej slastni jedi ali pa jo vsaj zelo omejiti.

Italijani so izdelali novo vrsto testenin, ki bodo primerne za vse, ki si želijo shujšati, a se ne morejo upreti tej jedi. Gre za testenine, ki ne bodo vsebovale glutena (in bodo tako primerne tudi za vse, ki trpijo za celiakijo), ne bodo se razkuhale in ne bodo redile.

Zasluge gredo novi formuli, ki so jo razvili v italijanskem laboratoriju univerze v Piacenzi. Testenine bodo izdelovali iz veliko 'lažjega' škroba kot do sedaj, in sicer bodo uporabljali fižolovo moko. »Rezultati so zaenkrat zelo obetavni,« je dejal Francesco Masoero, vodja znanstvenega inštituta za prehrano in nutricionistiko in pojasnil: »Podatki kažejo, da uporaba moke iz fižola lahko močno zmanjša glikemični indeks testenin, ne da bi se pri tem spremenile osnovne karakteristike produkta.«
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369