Moskisvet.com
Najnovejši način kako se od strahu podelati v hlače - 1

Zdrav in v formi

Najnovejši način, kako se od strahu 'podelati' v hlače

M.J.
06. 08. 2011 08.18
20

Ljudje izumljamo vedno nove in nove načine, kako se skoraj ubiti in pri tem ne umreti. Tisti trenutek, ko adrenalin zakroži po telesu in dobimo občutek, da zremo smrti v oči, nas opominja, da smo še vedno živi.

Bi si upali viseti 356 metrov nad tlemi?
Bi si upali viseti 356 metrov nad tlemi? FOTO: arhiv proizvajalca
In ena izmed novih pogruntavščin je tudi 'Edge walk' oziroma hoja po robu, kjer lahko zrete smrti v oči skozi povečevalno steklo. V Torontu si je na stolpu CN tower namreč moč za nekaj več kot 100 evrov privoščiti hojo po meter in pol širokem robu in obenem viseti 356 metrov nad tlemi. Tisti drznejši se lahko nagnejo tudi preko roba ali celo visijo z glavo proti tlom in tako občutijo še dodatno adrenalinsko injekcijo. Pri tem je vsekakor treba premagati tudi strah pred nezaupanjem, saj življenje dobesedno visi na (jekleni) nitki. Čeprav se Edge walk ne nahaja tako visoko kot razgledna točka v 102. nadstropju Empire State Buildinga (381 metrov) ali tako visoko kot Skywalk v Grand Canyonu (1250 metrov), vsekakor zahteva kar nekaj poguma.
Skywalk v Grand Canyonu je 1250 metrov nad tlemi.
Skywalk v Grand Canyonu je 1250 metrov nad tlemi. FOTO: arhiv proizvajalca

Celoten podvig traja približno uro in pol, od tega traja visenje na robu nekje med 20 in 30 minutami, v ceno pa je vključen tudi videoposnetek, nekaj fotografij in certifikat o uspešno prestani preizkušnji.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497