Moskisvet.com
ljubimca v postelji

Telovadba

Kako do večjega števila spermijev?

M.Č.
28. 10. 2013 06.46
0

Bi želeli izboljšati kakovost in število 'plavalcev' v vaši spermi? Nič lažjega, ugotavlja nova raziskava. Vse, kar morate storiti, je okrepiti svoje telo z vadbo.

Z dnevno vadbo lahko število semenčic povišate za 43 odstotkov.
Z dnevno vadbo lahko število semenčic povišate za 43 odstotkov. FOTO: Profimedia

Nova raziskava iz univerze Harvard ugotavlja, da že ena ura telesne vadbe dnevno poveča število semenčic v spermi. V študiji je sodelovalo več moških, ki so tedensko vadili sedem ur. Pri teh se je število semenčic dvignilo za 43 odstotkov v primerjavi z moškimi, ki tedensko telovadijo eno uro ali sploh ne.

»Redna telesna vadba pospeši tvorbo antioksidantov, ki ščitijo pred prostimi radikali, ki med drugim škodujejo tudi spermijem,« razlaga avtorica raziskave Audrey Gaskins. Pri telovadbi se poviša tudi količina testosterona in izboljša inzulinska občutljivost, ki prav tako pomagata pri tvorbi semenčic.

Ti podatki naj vas ne spodbudijo v kolesarjenje. Ista raziskava namreč ugotavlja, da gre pri kolesarjenju za športno aktivnost, ki število semenčic zmanjšuje. Moški, ki tedensko na kolesu preživijo 90 minut, imajo za 34 odstotkov nižje število semenčic kot tisti, ki niso kolesarili. To pripisujejo oviranemu dotoku krvi v moda, zaradi česar telo proizvede manj testosterona.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 403