Moskisvet.com
Penis

Zdrav in v formi

Debelost uničuje seks?

S.C.
20. 08. 2012 08.22
5

Ameriški strokovnjaki opozarjajo, da imajo njihovi državljani resne težave s prehrano, kar pravzaprav ni nobena skrivnost, morda pa niste vedeli, da nezdrave prehranjevalne navade in posledično debelost močno vplivajo tudi na seksualno življenje.

Moški z obsegom pasu, širšim od enega metra, bi morali nujno izgubiti nekaj kilogramov, ker naj bi debelost močno povečevala tveganje za težave z erekcijo, česar pa si zagotovo nihče ne želi, trdijo znanstveniki ameriškega medicinskega centra Weill Cornell.

Strokovnjaki se strinjajo, da bi morali moški nujno zmanjšati obseg svojega pasu v kolikor ta meri en meter ali več.
Strokovnjaki se strinjajo, da bi morali moški nujno zmanjšati obseg svojega pasu v kolikor ta meri en meter ali več. FOTO: iStockphoto

Tekom raziskave so namreč preučili 400 moških s prekomerno telesno težo in prišli do zaključka, da jih kar tri četrtine trpi zaradi erektilne disfunkcije, medtem ko je med moškimi z zdravo telesno težo takšnih 'le' ena tretjina. “Rezultati ne kažejo samo na dejstvo, da debelost resno ogroža splošno zdravje, ampak tudi kvaliteto spolnega življenja,“ pojasnjuje dr. Steven Kaplan, ki še dodaja, da bi moški težave z erekcijo lahko odpravili z zmanjšanjem telesne teže.

Debelost namreč povečuje tveganje za resnejše težave z uriniranjem pri moških, ki so povezane s težavami erekcije in ejakulacije. Pri moških, ki imajo obseg pasu manjši od 91 centimetrov in kljub temu urinarne težave, so tekom raziskave pri 32 odstotkih testiranih ugotovili določene oblike erektilne disfunkcije, pri 21 odstotkih pa težave pri ejakulaciji. Pri tistih, katerih obseg pasu pa je večji od 91 centimetrov, pa jih ima 50 odstotkov težave z erektivno disfunkcijo, 40 odstotkov pa z ejakulacijo. Da gre zares, pa dokazujejo predvsem rezultati testiranja pri moških z obsegom pasu širšim od enega metra. Od teh ima kar 74,5 odstotkov katero od oblik erektilne disfunkcije in 65 odstotkov težave z ejakulacijo. V Ameriki je zaradi seksualnih težav tudi vedno več ločitev.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492