Moskisvet.com
Rekreacija - 1

Fit

Oglas

Crossfit in boot camp - najbolj učinkoviti vadbi za oblikovanje postave

P.R.
27. 01. 2016 06.30
0

Kako pomembna je redna telesna aktivnost ob zdravi, uravnoteženi prehrani se zelo dobro zavedajo vadeči, ki se vključujejo v CrossFit in Boot Camp vadbo v centru Reebok CrossFit Ljubljana.

Reebok CrossFit Ljubljana je center za funkcionalno vadbo, s pomočjo katere rekreativci in vrhunski športniki izboljšujejo splošno telesno pripravljenost, moč, agilnost, vzdržljivost, stabilnost in hitrost.

V centru ustvarjajo pozitivno klimo in skrbijo za strokovnost in ugodne pogoje vadbe, ki pomaga pri lažjem premagovanju vsakodnevnih nalog, boljših športnih rezultatih, pa tudi pri uresničitvi tekmovalnih hotenj vadečih.

CrossFit in Boot Camp vadba, ki sta izjemno raznoliki, saj se enakomerno aktivirajo vse mišične skupine, se najbolj približata naravnemu gibanju človeka. Visoka intenzivnost izvajanja vadbe učinkovito vpliva tudi na izgubo odvečnih maščob in oblikovanje postave

Na treningih se večinoma uporablja lastna teža, vaje sestavljajo poskoki, zgibi, olimpijski dvigi, vadeči pa uporabljajo tudi enostavne pripomočke, npr. kolebnico, medicinsko žogo, TRX, uteži, kettlebell, veslač. ipd. V okviru vodene vadbe trenerji v številčno omejenih skupinah program prilagodijo posamezniku v skupini tako, da jo lahko izvajajo vsi, ne glede na starost ali telesno pripravljenost.

Rekreacija - 1
Rekreacija - 1 FOTO: Rekreacija

Crossfit in Boot Camp vadba nikomur ne obljubljata samo topljenja maščob ali vitkega telesa, temveč je poudarek na gradnji funkcionalnega, atletskega, agilnega, hitrega in močnega telesa, uporabnega pri vsakodnevnih naporih.

Rekreacija - 2
Rekreacija - 2 FOTO: Rekreacija

Tako se v vadbo, glede na stopnjo zahtevnosti in zastavljene cilje, vključujejo tako rekreativci, ki želijo povečati splošno telesno pripravljenost in izboljšati počutje, kot tudi športniki, ki želijo povečati uspešnost v športnem udejstvovanju. Vadeči s tekmovalnimi ambicijami, pa lahko le te uresničujejo z udeležbo na številnih tekmovanjih v centru RCL, kot tudi v okviru CrossFit organizacij po vsem svetu.

Ker je ob redni vadbi pomembna tudi zdrava in uravnotežena prehrana, trenerji vadečim svetujejo v zvezi z načinom prehranjevanja, glede na specifične potrebe, življenjski slog ter fizično aktivnost posameznika. V začetku leta pa se vadeči lahko vključijo v 6 tedenski izziv oblikovanja telesa z vadbo in zdravo prehrano.

CROSSFIT IN DRUGI ŠPORTI

Vadba crossfita je osredotočena na krepitev 10 ključnih fizičnih sposobnosti, ki so pomembne tako v vsakodnevnem življenju, kot za udejstvovanje v športu: kardiovaskularna vrdržljivost, moč, eksplozivnost, fleksibilnost, hitrost, koordinacija, agilnost, ravnotežje, drža, gibljivost, moč in stabilizacija jedra; tako, da se cilji crossfita in večine drugih športov (tek, kolesarjenje, golf, smučanje, nogomet …) v veliki meri prekrivajo. Vadba v centru RCL v glavnem poteka v skupinah kjer je nenehna podpora trenerjev, zdrava tekmovalnost med vadečimi, pred vsakim treningom skupinsko ogrevanje in po treningu raztezanje in mobility.

Rekreacija - 3
Rekreacija - 3 FOTO: Rekreacija

VADBA ZA ZAPOSLENE V PODJETJIH,  ZAKLJUČENE SKUPINE

Redna fizična aktivnost pri ljudeh dokazano izboljšuje splošno počutje, zdravje, delovne rezultate in razpoloženje. Zaradi načina vadbe v centru Reebok CrossFit Ljubljana, se pod vodstvom trenerjev v manjših skupinah spodbuja sodelovanje, tekmovalnost, skupinski duh ter posledično izboljšuje delovne rezultate. To je tudi eden od razlogov, da se za vključitev v tovrstno vadbo odloča vedno več podjetij in skupin.

Zanje center ponuja mesečne prenosne karte, vse več podjetij pa prakticira participacijo pri vadbeni ceni za svoje zaposlene.

Priljubljene so jutranje ure (npr. 6.30-7.30, 7.30-8.30), ko ekipa aktivno začne delovni dan z druženjem ob fizičnih izzivih ali pa zgodnji popoldanski termini (npr. ob 16h).

Ob redni CrossFit in Boot Camp vadbi, se ob krepitvi splošne telesne pripravljenosti in vzdržljivosti, krepi in izboljšuje psihična moč in posledično sproščajo negativni učinki stresa,  v skupinah pa se krepi ekipni duh in druženje ter prijateljstva, ki se iz prostorov za vadbo prenašajo tudi v zasebno življenje, že tradicionalno poteka vsako leto športno družabni RCL izziv.

CrossFit ni le način vadbe,  je način življenja, druženje, kjer vsak poskuša preseči samega sebe, meje svojih fizičnih zmogljivosti, hkrati pa to počne na naraven način, predvsem z lastno težo in enostavnimi pripomočki.

Center ima ugodno lokacijo na Šmartinski 106, Ljubljana s prostornim parkiriščem, ki omogoča izvajanje vadbe tudi na prostem, ob vikendih pa organiziranje in izvedbo športnih in drugih dogodkov, npr. »team buildingov« za skupine in podjetja.

V lepem vremenu so treningi tudi na prostem, kjer velikokrat potekajo tudi tekmovanja med člani in povabljenimi iz drugih CF klubov.
V lepem vremenu so treningi tudi na prostem, kjer velikokrat potekajo tudi tekmovanja med člani in povabljenimi iz drugih CF klubov. FOTO: Rekreacija
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497