Moskisvet.com
mišice

Fit

15-minutni trening v paru za ubijalske trebušne mišice!

N.J.
16. 07. 2015 07.41
2

Če želite, da bi bil vaš 'sixpack' viden, morate ne le napenjati trebušne mišice, temveč tudi topiti maščobe. Pred vami so tri vaje, ki vam bodo vzele vsega dobrih 15 minut, ob rednem izvajanju pa bodo rezultati zagotovo več kot zadovoljivi. In kar je najbolje – ob tem boste imeli podporo prijatelja oziroma prijateljice.

trebušnjaki par
trebušnjaki par FOTO:

Vaje se izvajajo hitro in temeljijo na tem, da napravite čim več ponovitev v določenem času. Ker imate pri izvajanju družbo, vam zagotavljamo, da ne boste tako hitro izgubili volje, saj je včasih vse, kar potrebujemo za trening, le malo spodbude.
Pripravite brisačko (to boste zagotovo potrebovali) in štoparico, pri zadnji vaji pa boste potrebovali tudi drog. Lahko si omislite takega, ki ga lahko namestite kar med vrata, kupiti pa ga je mogoče v skoraj vseh bolje založenih športnih trgovinah.
Struktura treninga: trening je sestavljen iz 3 vaj. Vsako vajo izvajate po 3 serije po 30 sekund, oziroma če ne želite časovne omejitve, poskusite napraviti 30 ponovitev v čim krajšem času. Med vsako serijo imate torej 30 sekund počitka (pomagate prijatelju).

1. Suvanje nog proti tlom

Lezite na tla na hrbet. Primite se za gležnje prijatelja in dvignite noge. Prijatelj naj vaše noge potiska proti tlom, vi pa stisnite trebušne mišice in skušajte noge zaustaviti, tako da ne zadenejo ob tla, in jih čim hitreje vrniti v prvotni položaj. Po 30 sekundah zamenjajte s prijateljem. Naredite 3 serije po 30 sekund.

Namig: Noge naj vam prijatelj potiska tudi vstran, da aktivirate še stranske mišice.

Opomba: Če nimate nikogar, ki bi izvajal vaje z vami, se lahko primete recimo za noge postelje in sami čim hitreje spuščate in dvigate noge.

2. Trebušnjaki

Lezite na hrbet, pokrčite noge in prijatelj naj sede na vaše noge oziroma jih drži, tako da boste 'fiksirani'. Pod manjšim kotom kot boste imeli pokrčena kolena, bolj zahtevno bo. Napravite čim več ponovitev v 30 sekundah. Nato zamenjajte. Vsak od vaju naj napravi po 3 serije.

Opomba: Če ste sami, lahko noge zataknete recimo pod sedežno garnituro, posteljo, omaro ali kam drugam, samo da bodo ostale čvrsto pri tleh.

3. Dvig nog (med visenjem na drogu)

Primite se za drog, nato pa skušajte obe nogi hkrati dvigniti čim više. Če ne zmorete dvigati iztegnjenih nog, jih pokrčite, tako bo vaja lažje izvedljiva. Naredite čim več dvigov v 30 sekundah, nato s prijateljem zamenjajta. Napravita vsak po 3 serije.

Ker se nobena vaja ne izvaja z obremenitvijo in za izvedbo ne potrebujete nobenih posebnih naprav, je to trening, ki ga lahko opravite tudi v družbi svoje lepše polovice. Vsak naj težavnost prilagodi svojim zmožnostim, po treningu pa bosta zagotovo oba zadovoljna.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306