Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Top 10

Ti dragulji zdaj pripadajo celemu človeštvu

U.K.
07. 09. 2011 09.06
2

Knjige niso več pod avtorsko zaščito sedemdeset let po smrti avtorja. In tako so po desetletjih nekatere izjemne knjige v nekem smislu postale last celotnega človeštva. Seveda pa se avtorstvo še zmeraj pripisuje pisatelju.

Knjige na seznamu niso več pod avtorsko zaščito in so, v glavnem v e-izdaji, dosegljive brezplačno. Seveda je tovrstnih knjig ogromno, a knjige na seznamu veljajo za izjemna literarna dela. Zapadlost avtorskih pravic pa ne velja za prevode, saj so ti sami po sebi avtorsko delo. Tako da se teh knjig ne da dobiti zastonj v slovenskem jeziku.

Nocoj pa si lahko na POP KINO ob 21.00 ogledate film o slavnem ameriškem pisatelju ... Več o filmu:  

V senci slave
Jeremy je urednik pri britanski založbi in nadebuden pisatelj, ki ga šef pošlje v Italijo. Tam naj bi obiskal slavnega ameriškega pisatelja Weldona Parisha in ga prepričal, da po dolgem času končno spet napiše kakšno knjigo. Toda Weldon živi povsem odmaknjeno življenje, v katerem imajo glavno besedo konji, njegove tri hčerke, vino in dobra hrana. Tako kot vsakega tujca doslej, tudi Jeremyja pričaka hladen sprejem. Toda mladenič se popolnoma zagleda v pisateljevo mlajšo hčerko Isabello, zato vztraja naprej, kar začne Weldon sčasoma ceniti. Med njima se splete krhko prijateljstvo, ki obema ponudi priložnost, da se učita drug od drugega.

 

Pridružite se POPovi uradni strani na Facebooku in bodite na tekočem:

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497