Moskisvet.com
Prej omenjena legenda slušalk Jerry Harvey je nekoč služil velikim imenom glasbe, kot so Van Halen, Mary J. Blige, Guns 'n Roses in drugim. Prav njemu gredo zasluge za ločeno reprodukcijo zvoka z različnimi gonilniki v eni slušalki. Že v devetdesetih je izdelal prve z dvema gonilnikoma in tako zmanjšal šume. Kasneje je s svojim podjetjem Ultimate Ears tudi prvi izdelal slušalke z tremi gonilniki. Leta 2007 je ustanovil svoje podjetje JH Audio, ki izdeluje mikrozvočnike s čepki, izdelanimi po meri. Verjetno najdražje slušalke na trgu JH Audio Pro 16 ponujajo popolno udobje po meri izdelanega čepa, ki se udobno usede v globino vaše ušesne školjke. Štirje gonilniki v slušalki naj bi proizvedli ultimativno čist zvok z največjim dušenjem zvoka. Za ustreznih 805 evrov.

Top 10

Najboljše slušalke za vsak okus

R.B.
04. 08. 2011 15.01
1

Govorimo o najboljših slušalkah z v uho, popularnih ravno zaradi nekaterih mobilnih predvajalnikov, ki ponujajo slušalke v paketu. Ker so dodane ponavadi slabše kakovosti, vam prilagamo galerijo slušalk, ki kraljujejo vsaka v svojem cenovnem razredu.

Slušalk in podjetij, ki jih proizvajajo, je na kupe. Zadnje čase je v modi, da se pod dizajn slušalk podpišejo tudi slavni zvezdniki, kot recimo raperji 50 Cent, RZA (Wu Tang Clan) in Dr. Dre. Vendar to velja predvsem za tiste naušesne, saj se pri teh lahko že na daleč vidi zelo barvit izgled. Omenjeni gospodje se sicer zelo spoznajo na ustvarjanje dotičnega zvoka, vendar manj verjetno tudi na tehnično reprodukcijo zvočnih valov, zato v njihovi domeni ostaja predvsem zunanji dizajn.

Pri slušalkah za v ušesa pa je dizajn sekundarnega ali celo terciarnega pomena. Vse od prvih Sonyjevih slušalk za širšo uporabo je primarnega pomena prvovrstna pretvorba električnega valovanja v kakovostno, polno in najbolj naravno zvočno valovanje. Sekundarnega pomena je vsekakor udobje, ki je zadnja leta izredno napredovalo s čepki iz silikona.

Ponavadi nas ob nakupu slušalk prepričata oblika in cena. Sicer so manjše slušalke slabo vidne, vendar se ob izbiri pravega materiala dobro podajo k imidžu, saj se jih vidi podobno kot uhane. Preproste, bele barve, so postale že skoraj simbol za Apple, barvaste sta pred časom začela uvajati Sony in Sennheiser in so pogosto namenjene športnikom ter celo vodnim športom. V zadnjih letih so razvili tudi takšne, ki jih lahko uporabljamo pod vodo. Podjetje H20 je predstavilo lične nepremočljive torbice za vse vrste predvajalnikov, ki z edinstvenim sistemom tesnjenja popolnoma zavarujejo predvajalnik in v paketu ponujajo tudi slušalke z dokaj kakovostnim zvokom. Z njimi glasbo lahko poslušate do 10 metrov pod gladino.

Oglejte si deset dobrih, če ne najboljših, predstavnikov v svojih cenovnih razredih!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369