Moskisvet.com
Nimfomanka

Top 10

10 mitov in dejstev o nimfomankah

U.K./N.J.
09. 07. 2015 13.50
23

Nekatere stvari so boljše od seksa, nekatere slabše, prav nobena pa ni točno takšna.

Kaj je nimfomanija? Slavni seksolog dr. Alfred Kinsey je malce v šali nimfomanko/nimfomana opisal kot nekoga, ki seksa več kot vi.

seks
seks FOTO: Thinkstock
Nenasitne pohotnice

Večina moških si nimfomanke predstavlja kot nenasitne pohotnice, ki bi jo z veseljem sprejeli kot partnerico, le malo ljudi pa ve, da je spolna odvisnost resna psihološka bolezen, ki je lahko uničujoča za oba.

Samo za ženske

Izraz nimfomanka se uporablja pravzaprav samo za ženske. Moški, ki nenehno iščejo seks, se imenujejo satiriasi ali satiri. Obe besedi prihajata iz grške mitologije, a je zanimivo, da večina poznamo nimfomanke, medtem ko besedo satir redko povezujemo s seksualno motnjo. Razlog je verjetno to, da je pri moških nenehno iskanje seksa bolj družbeno sprejemljivo kot pri ženskah.

Dobro življenje vodi v nimfomanijo

V 19. stoletju so zdravniki domnevali, da so vzroki za nimfomanijo bogataška hrana, čokolada, nečiste misli, branje romanov in seveda masturbacija. Vse te stvari naj bi namreč preveč stimulirale ženske živčne končiče in vodile v nimfomanijo.

Vse je v njeni glavi

Zdravniki so tudi domnevali, da so pri nimfomankah povečani mali možgani. In nekateri ljudje to verjamejo še danes. Večje zatilje naj bi pomenilo, da je ženska nimfomanka oziroma moški satir. Moderna znanost je seveda pokazala, da oblika lobanje nima prav nobenega vpliva na spolno slo.

Včasih nimfomanke, danes spolne odvisnice

Izraz nimfomanka ni več uradno priznan v medicinski znanosti, ker ni dovolj natančen. Ni namreč določeno, koliko seksa je preveč. Zato je uradni izraz spolna odvisnost povezan s kompulzivnostjo. Statistika kaže, da je le približno osem odstotkov moških in trije odstotki žensk, ki so v resnici odvisni od spolnosti. Med njimi naj bi bilo tudi nekaj znanih oseb.

Nimfomanka (Lars von Trier)
Nimfomanka (Lars von Trier) FOTO: Arhiv filma
Nimfomanke so bolne

Spet se moramo vrniti v 19. stoletje. Takrat so zdravniki verjeli, da je nimfomanija simptom drugih bolezni. Tudi to prepričanje še ni čisto izkoreninjeno. Neka ženska v ZDA je trdila, da je postala nimfomanka, ko se je poškodovala pri telovadbi.

Nimfomanke ne morejo biti dobre punce

To seveda ne drži, a življenje s spolno obsedenke ali obsedencem je lahko precej izčrpajoče, saj gre za resno bolezensko stanje. Moški in ženske namreč nenehno iščejo zadovoljitev in v večini primerov njihovi partnerji in partnerice tega ne zdržijo.

Nimfomanija je greh

Kristjani smatrajo nimfomanstvo kot greh in obstaja precej društev, ki mlade odvračajo od spolnih odnosov. Vendar pa obstaja tudi nekaj takšnih, ki poročenim parom dovoljujejo popolno spolno svobodo.

Nimfomanija ni zabavna

Nimfomanija ima seveda določene privlačnosti, a je pravzaprav lahko zelo nevarna. Odvisniki imajo odnose tudi z več tisoč partnerji ali partnericami, kar jih uvrsti v rizično skupino za spolne bolezni. Poleg tega je bilo kar 60 odstotkov spolnih odvisnikov zlorabljenih v otroštvu in nimfomanija je pravzaprav posledica teh zlorab.

Nimfomanke ne uživajo pri seksu

Resnični spolni odvisniki so v bistvu sužnji svoje odvisnosti. Za mnoge od njih je seks samo sredstvo za odstranjevanje negativnih čustev ali da se znebijo občutka osamljenosti. Gre samo za akt, ki jim ne prinese ljubezni ali potešitve.
 

Nimfomanka
Nimfomanka FOTO:

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325