Moskisvet.com
Daryl Aiden Yow1-naslovna

Tehnologija

Zvezdnik Instagrama izrabil tuje fotografije

L.P.
22. 06. 2018 12.49
0

Popularni zvezdnik Instagrama Daryl Aiden Yow je na svojem profilu uporabil tuje fotografije. Vzel jih je kar iz spletne platforme stock image photos. Za svoje dejanje se je opravičil.

Singapurška slavna osebnost Instagrama Daryl Aiden Yow ima na tej prljubljeni aplikaciji že več kot 104 tisoč sledilcev. Zaradi svoje prepoznavnosti je sodeloval s številnimi znanimi podjetji, kot so Sony, Oppo in Uniqlo. Yow je priznal svoje početje, ko je novičarska stran Mothership odkrila nekaj primerov fotografij, ki jih je objavil. Veliko slikovnega materiala je zvezdnik obdelal in pri tem spremenil barve in kompozicijo.

"Yowove" fotografije je promoviral tudi Sony v okviru marketinške kampanje za njihove fotoaparate. Zvezdnik z Instagrama se je v več objavah skliceval na svojo kreativnost. Podjetje je zelo raočarano nad tem, kar se je zgodilo. Pravijo, da zelo spodbujajo kreativnost, ne podpirajo pa plagiatorstva. Yow je zaradi incidenta z Instagrama izbrisal vse svoje fotografije. Objavil pa je le tole sporočilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479