Moskisvet.com
Google Android kazen obvestilo

Tehnologija

Kmalu bo na pametnem telefonu veliko Slovencev pričakalo to!

A.P.
19. 04. 2019 14.09
0

Potem ko jih je Google dobil po prstih s strani Evropske komisije zaradi kršenja konkurenčnih pravil Evropske unije, lahko evropski uporabniki, ki imajo na pametnemu telefonu nameščen Googlov operacijski sistem Android, ob naslednji posodobitvi pričakujejo posebno obvestilo.

Kar 73 odstotkov pametnih telefonov v Evropi ima nameščen Googlov operacijski sistem Android, ki je imel do sedaj privzet Googlov spletni brskalnik in iskalnik. Že kmalu pa lahko vsi uporabniki pričakujete možnost dodatne izbire. To je posledica 4,3-miljardne kazni, ki jo je Evropska komisija naložila Googlu zaradi kršenja konkurenčnih pravil Evropske unije in seveda v izogib nadaljnjim kaznim.

Google je moral zaradi oviranje konkurence globoko seči v žep.
Google je moral zaradi oviranje konkurence globoko seči v žep. FOTO: Mediaspeed
Nič več počasnega nalaganja spletnih strani!
Preberi še
Nič več počasnega nalaganja spletnih strani!

Možnost izbire za uporabnike operacijskega sistema Android se bo pojavila po naslednji posodobitvi sistema in prvem obisku spletne trgovine Google Play oz. uporabi brskalnika Google Chrome. Predlagane alternative bodo izbrane glede na njihovo priljubljenost, toda naključno razvrščene.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400