Moskisvet.com
YouTube

Tehnologija

YouTube z napovedanimi restrikcijami razjezil uporabnike

N.J.
27. 03. 2018 08.20
0

Vodstvo YouTube se je odločilo, da bodo uvedli bolj stroga pravila glede objave videposnetkov, ki so kakorkoli povezani s strelskim orožjem.

cev
cev FOTO: Thinkstock

Restrikcije naj bi začele veljati že aprila letos, napovedujejo, najprej pa bodo vplivale na posnetke, ki promovirajo nakup orožja ali dodatno opremo za orožje.

Odločitev so naznanili malce pred relijem Our Lives rally, ki se je odvil v nedeljo 25. marca in so ga organizirali preživeli in svojci žrtev strelskega pohoda na srednji šoli v Floridi 14. februarja, ko je umrlo 17 ljudi.

PREBERITE: Toliko ur na dan gledamo videoposnetke!

YouTube, katerega lastnik je Alphabet Inc. Google, je bil tarča kritik javnosti, ker dovoljuje objavo posnetkov, ki promovirajo nošenje in uporabo orožja, posnetkov, ki so nekakšna navodila za uporabo strelskega orožja, bomb itd. Do sedaj je bil YouTube en največjih kanalov, preko katerih so se številni naučili uporabe orožja, glede na to da je objavljenih ogromno 'How To' posnetkov. Nekatere posnetke so že odstranili, druge so njihovi avtorji prestavili na druge kanale, kjer je dovoljena objava tovrstnih vsebin. YouTube se je lotil tudi velikih rib: med drugim so odstranili tudi posnetke podjetja Spike's Tactical zaradi 'ponavljajoče resne kršitve'. »Predvidevamo, da bo blokirane veliko več vsebine kot le spodbujanje prodaje orožja in pripomočkov, dodatkov za orožje,« so v sporočilu za javnost navedli Spike's Tactcal, kjer predvidevajo, da bodo blokirali tudi posnetke, ki so izobraževalne narave in služijo kot inštrukcije, za poglobitev znanja in tudi za poučevanje varne uporabe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

»Medtem ko že dolgo prepovedujemo prodajo orožja preko našega kanala, obveščamo, da bodo od sedaj prepovedani tudi posnetki, ki prikazujejo izdelavo ali prodajo orožja in dodatkov za orožje,« so sporočili iz YouTube. To ni edina restrikcija YouTuba letos.Uveljavili so tudi že omejitve glede objave videoposentkov z neprimerno in žaljivo vsebino. »YouTube se zdaj obnaša kot virtualni okvir za javnost. Kar je zanje cenzura, lahko mirno z drugega vidika imenujemo omejevanje svobode komercialne komunikacije.«

Odločitev je razjezila tudi avtorje InRange TV, ki na YouTube redno objavljajo vsebine, povezane z orožjem. Svojim sledilcem so sporočili na Facebooku, da bodo odslej svoje posnetke objavljali kar na kanalu z vsebino za odrasle – PornHub.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497