Moskisvet.com
Poseben program za prevajanje: nič več težav z ugibanjem, kaj določeni napisi pomenijo.

Naprave in aplikacije

Vse to bo ponujal novi Samsung Galaxy S9

STA/N.J.
28. 02. 2018 08.03
4

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je v Barceloni predstavil novo generacijo svojega paradnega mobilnika Galaxy S. Prihaja v dveh različicah, najbolj navdušeni pa bodo lahko telefon Galaxy S9, ki ga je vodstvo družbe predstavilo kot napravo, s katero se komunikacija dviga na povsem novo raven, kupili 16. marca.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 FOTO: AP

Nova modela Samsung Galaxy S9 in Samsung Galaxy S9 Plus se razlikujeta po velikosti: prvi ima 14,7-centimetrski (5,8-palčni), drugi pa 15,8-centimetrski (6,2 palca) brezkončen zaslon.

Galaxy S9 in njegov večji brat imata sicer podobno zasnovo in zaslon kot predhodnik Galaxy S8, torej kovinski okvir, stekleno hrbtišče in zaokrožen zaslon. Je pa po novem mogoče najti bralnik prstnih odtisov na hrbtni strani ter izbirati med štirimi barvnimi različicami: črno, sivo, modro in lila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 FOTO: AP

Napredna kamera

Telefoniranje že dolgo ni najpomembnejša funkcija mobilnih telefonov, zato so se pri Samsungu osredotočili predvsem na izboljšave kamere. Medtem ko večini kamer ponoči zmanjka moči, pa pri novih galaxyjih ni več tako: jasne in svetle fotografije posnamejo v kateremkoli delu dneva. Novi S9 bo namreč prvi pametni telefon z dvojno zaslonko. 

Oba modela imata kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih pik z novim objektivom z dvojima zaslonkama, plus model celo dve.Samsunga Galaxy S9 bosta tako lahko preklapljala med zaslonkama f/1.5 in f/2.4 (manjša ko je vrednost, širša je zaslonka), kar bo omogočilo ustvarjanje zelo kakovostnih fotografijij v vseh svetlobnih razmerah. Z njima je mogoče posneti odlične fotografije objektov, ki se hitro premikajo, novost je tudi tehnologija zajemanja super počasnih posnetkov. Ta omogoča zajemanje kar 960 posnetkov na sekundo.

Personalizacija smeškov na podlagi fotografije uporabnika.
Personalizacija smeškov na podlagi fotografije uporabnika. FOTO: AP

Nova generacija smeškov

Največ zanimanja pa so novinarji na predstavitvi pokazali za smeške, ki z oponašanjem uporabnikove obrazne mimike ponujajo bolj oseben način izražanja. Smeške je mogoče ustvariti s fotografijo uporabnikovega obraza in jih nato še personalizirati, kdor tega ne želi, pa si lahko svojega ustvari iz nabora različnih zvezdnikov, kot je denimo miška Miki.

Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki kartira več kot 100 obraznih potez, z njimi pa nato oblikuje 3D-model, ki se odraža in posnema izraze uporabnika. Deliti jih je mogoče na večini platform za pošiljanje sporočil.

Pri S9 je pomnilnik velik štiri gigabajte, pri S9 plus pa šest. Za shranjevanje podatkov je na voljo 64, 128 ali 256 gigabajtov prostora. Notranja shramba se lahko s kartico microSD poveča celo za do 400 gigabajtov.

Poseben program za prevajanje: nič več težav z ugibanjem, kaj določeni napisi pomenijo.
Poseben program za prevajanje: nič več težav z ugibanjem, kaj določeni napisi pomenijo. FOTO: AP
Pri Samsungu so izpostavili še odličen zvok. Novi model ima stereo zvočnike, sicer pa je to najglasnejši galaxy doslej. Prav tako niso pozabili na virtualno asistentko Bixby, ki s številnimi funkcijami uporabniku olajša življenje, denimo s prepoznavanjem objektov, prevajanjem iz tujih jezikov ter pomočjo pri nakupovanju in spremljanjem porabe kalorij čez dan.

Novi galaxy je odporen proti vodi in prahu in ga je mogoče brezžično polniti. Za zasebnost pa so poskrbeli s tremi različnimi možnostmi biometrične zaščite: poleg bralnika prstnih odtisov še s prepoznavanjem šarenice in prepoznavo obraza.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 FOTO: AP

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497