TEHNOLOGIJA

Vesoljsko plovilo strmoglavilo v ocean

06.05.2022, 5:00
0
Ne, ne gre za teorijo zarote, ki so jo iz zraka ustvarili posamezniki z vprašljivim strokovnim znanjem. Gre za teorijo, v katero trdno verjame vodilni harvardski astrofizik, profesor Loeb. V sodelovanju s svojim študentom je prišel do zaključka, da je leta 2014 v Tihi ocean strmoglavilo zunajzemeljsko plovilo, osem let po domnevnem dogodku pa želi organizirati odpravo, ki bi na dnu oceana našla razbitine.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Uradni podatki

Teorija o zunajzemeljski tehnologiji, ki je v javnosti zbudila zelo veliko zanimanja, je bila objavljena v uradnih dokumentih USSC-ja (United States Space Command), kjer je zapisano, da je objekt, ki je leta 2014 strmoglavil v ocean, izviral iz drugega zvezdnega sistema. 

PREBERI ŠE
Največje vesoljske nesreče v zgodovini

Le meteor?

Agencija sicer verjame, da gre le za meteor, a Leob trdi, da struktura padlega objekta nedvoumno potrjuje, da gre za umetno ustvarjen predmet. Zaradi teorij o zunajzemeljskem življenju je profesor Leob predvsem v znanstvenih krogih naletel na ostre odzive, za kar je bržčas krivo tudi dejstvo, da je del njegovih raziskav zaradi vključevanja tajnih podatkov za javnost nedostopen. 

Leob trdi, da struktura padlega objekta nedvoumno potrjuje, da gre za umetno ustvarjen predmet.
Leob trdi, da struktura padlega objekta nedvoumno potrjuje, da gre za umetno ustvarjen predmet./ FOTO: Adobe Stock

PREBERI ŠE
Groza na morju: največje pomorske nesreče v zgodovini

Odprava

Loeb želi zdaj kritike utišati z organiziranjem odprave, ki bi z močnimi magneti na približno deset kvadratnih kilometrov velikem območju iskale ostanke padle vesoljske ladje. Čeprav se mnogi sprašujejo, ali je po osmih letih na območju padca kar koli ostalo, nihče ne dvomi, da bo motivacija raziskovalcev visoka; Loeb je na primer javno izjavil, da so njegove sanje, da bi lahko pritisnil nekaj gumbov na ohranjenem delčku nezemeljske tehnologije.

PREBERI ŠE
Ko vidite ta prizor, nog nikoli več ne boste imeli na armaturni plošči