Moskisvet.com
Računalniške igre

Šport

Kup denarja za tekmovanje v računalniški igri

L.P./sta
24. 05. 2018 08.27
0

Ameriško podjetje Epic Games je obljubilo več kot 85 milijonov evrov velik nagradni sklad za tekmovalce v njihovi računalniški igri Fortnite Battle Royale, poroča agencija dpa. To je eden najvišjih denarnih skladov v e-športu vseh časov.

Igranje računalniških iger
Igranje računalniških iger FOTO: POP TV

E-šport, oziroma tekmovanje v računalniških igrah, v katerem posamezniki ali ekipe tekmujejo med sabo, dobiva vedno večje razsežnosti, saj posamezna tekmovanja preko računalnikov spremlja že več milijonov gledalcev.

Pri Epic Games so v ponedeljek sporočili, da je nagradni sklad namenjen letoma 2018 in 2019, podrobnosti o delitvi nagradnega sklada pa še niso sporočili, a dodajajo, da bodo to storili v kratkem.

Fortnite Battle Royal je priljubljena računalniška igra, katere cilj je preživetje. Do 100 igralcev se posamezno ali v skupinah pomeri med seboj, pri tem pa igralci med igro zbirajo surovine, ki jih uporabijo za zaščito ali napade na tekmece. Igralno polje se s časom oži, takrat pa so spopadi neizogibni. Sama igra je brezplačna.

Po oceni tehnološkega bloga The Verge, bo igra z denarnim skladom postala ena najbolj donosnih in zato še bolj priljubljena. Obljubljeni znesek je namreč bistveno večji kot pri pri drugih popularnih igrah, kot so Counter Strike, Global Offensive ali League of Legends.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492