Moskisvet.com
Philpsov procesor slike P5 ves čas sproti analizira, razstavlja in posamično obravnava vseh pet ključnih elementov, ki opredeljujejo kakovost slike.

Tehnologija

Ste že slišali za P5? Ima ga vedno več Slovencev!

J.V.
16. 01. 2018 09.01
0

Dandanes je gledanje filmov, serij, oddaj in dokumentarcev na domačem televizorju postalo ena izmed najbolj priljubljenih oblik zabave. To nas pravzaprav ne preseneča, saj se je kakovost televizorjev v zadnjih letih neverjetno izboljšala in nam za pristno filmsko izkušnjo ni treba več v kino. Pripravimo si posodo kokic, nastavimo film ali program, ki ga želimo gledati in zdi se, kot da smo se v hipu transportirali v kinodvorano. Zato ne poskrbi le odličen zvok, ampak tudi slika, ki je sedaj postala še boljša!

Gledanje televizije - 1
Gledanje televizije - 1 FOTO: iStock

Če je preživljanje večerov na domačem kavču in ob dobrem filmu tudi za vas ena najljubših in najbolj zabavnih oblik preživljanja prostega časa, potem vas bo razveselila novica, da boste sedaj ob tem lahko še bolj uživali. Kljub odlični sliki, s katero se dandanes pohvalijo televizorji, se je namreč še vedno pogosto zgodilo, da so nas pri gledanju zmotile motnje predvajanja, popačena slika ali njeno preskakovanje, nenaravni odtenki kože, pretemna ali presvetla slika itd. A tega  je sedaj konec! Za to namreč poskrbi novi procesor slike Philips P5, ki je od prejšnih nagrajenih tehnologij za obdelavo slike boljši kar za 50 %, saj združuje pet čipov v enem in poskrbi za 5 ključnih prednosti. Nad njim so navdušeni tudi strokovnjaki, ki mu pravijo kar najnovejši 'čudež' med TV-tehnologijami.

Nad njim so navdušeni tudi strokovnjaki, ki mu pravijo kar najnovejši 'čudež' med TV-tehnologijami.
Nad njim so navdušeni tudi strokovnjaki, ki mu pravijo kar najnovejši 'čudež' med TV-tehnologijami. FOTO: iStock

Rezultat vas bo navdušil!

Philipsov procesor slike P5 se pohvali s petimi procesorji v enem, vsak od njih pa skrbi za to, da je slika med gledanjem vašega najljubšega filma ali programa ves čas popolna. Preden vsebina, ki je na voljo prek interneta, pripotuje do televizorja, jo namreč čakajo postopki obdelave, kodiranja, stiskanja in pakiranja. Med tem se lahko podatki izgubijo, zmanjša se kakovost signala, pride do preskakovanja in popačenja slike. P5 ima procesno moč za obdelavo ogromne količine podatkov pri slikah kakvosti 4K Ultra HD in ves čas sproti analizira, razstavlja in posamično obravnava vseh pet ključnih elementov, ki opredeljujejo kakovost slike. To so njen vir, ostrina, barva, kontrast in gibanje. Tako je kakovost slike na vrhunskem zaslonu ves čas izjemna.

Procesor popravi vizualne nepravilnosti, ki jih vsebuje skoraj vsa video vsebina, saj zmanjša šume brez zamegljenosti, obenem pa s povečanjem natančnosti obdelave z 8 na 14-bitno, odlično odpravlja pojav neenakomernih odtenkov barv. Rezultat tega je neverjetna slika, tudi kadar uživate ob predvajanju posnetkov s spletnega kanala kot je YouTube ali gledanju serij na Netflixu. Poleg popolnosti vira procesor skrbi še za popolno ostrino slike. Z njim boste namreč lahko uživali v kakovostnejši sliki z opazno večjo globino in razsežnostjo, saj procesor sliko pri predvajani vsebini pretvori v ostrejšo in obenem tudi v izjemno visoko ločljivost.

Philpsov procesor slike P5 ves čas sproti analizira, razstavlja in posamično obravnava vseh pet ključnih elementov, ki opredeljujejo kakovost slike.
Philpsov procesor slike P5 ves čas sproti analizira, razstavlja in posamično obravnava vseh pet ključnih elementov, ki opredeljujejo kakovost slike. FOTO:

Imeli boste občutek, da ste del dogajanja

Njegova tretja prednost so žive in bolj izrazite barve. Večina televizorjev namreč omeji razpon prikazanih barv ne glede na kakovost zaslona, saj uporabljajo 10-bitno obdelavo. Rezultat so zbledele in neizrazite barve. Procesor slike P5 pa se pohvali z uporabo napredne 17-bitne obdelave, ki prikaže na milijone dodatnih barvnih odtenkov, živahnejše in intenzivnejše barve ter naravne kožne odtenke. Z njim je popolno tudi kontrastno razmerje slike, saj svetlejše dele slike poudari, temnejše pa potemni. Prikazana slika na zaslonu ima zaradi tega globlje barve in več podrobnosti, zaradi česar imate občutek, kot da ste tudi vi del dogajanja na zaslonu.

Peta prednost Philipsovega procesorja P5 pa poskrbi za popolno gibanje. Hitre premike gibanja v sliki smo do sedaj videli kot neenakomerno koračno gibanje, kar je posledica tega, da ga filmske kamere zajamejo tako, da posnamejo le 24 posameznih sličic na sekundo. Philipsov procesor pa vsaki originalno posneti sličici toda še tri dodatne, zaradi česar je prikaz gibanja tekoč, gladek in naraven. Razlogov, zakaj bi si morali privoščiti enega izmed Philipsovih televizorjev s procesorjem slike P5, je torej več kot dovolj.

Več informacij najdete na philips.si/TV in Facebook strani Philips TV Slovenija, kratek video o Philipsovi vrhunski tehnologiji obdelave slike P5 pa si poglejte tukaj.

Sponzorirana vsebina

Prikazana slika na zaslonu ima zaradi tega globlje barve in več podrobnosti, zaradi česar imate občutek, kot da ste tudi vi del dogajanja na zaslonu.
Prikazana slika na zaslonu ima zaradi tega globlje barve in več podrobnosti, zaradi česar imate občutek, kot da ste tudi vi del dogajanja na zaslonu. FOTO:
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497