Moskisvet.com
Elon Musk

Tehnologija

To so veliki načrti vodje Teslinih avtomobilov

L.P.
28. 05. 2018 13.10
0

Elon Musk je razkril načrt, da bo postavil več kot deset tisoč super polnilcev za Tesline avtomobile po celotnem svetu do konca naslednjega leta. V Združenem Kraljestvu jih bo postavil 71.

Elon Musk
Elon Musk FOTO: AP

Polnilci so sposobni električno vozilo napolniti v zgolj 30 minutah. Teslini načrt široke mreže polnilnih postaj po Združenem kraljestvu bi lahko nadomestili fosilno gorivo na britanskih cestah.

Tesla med drugimi mesti načrtuje postavitev postaj v Milton Keynesu, Crawleyu, Brightonu, Leicesterju, Ipswitchu, Oxfordu, Belfastu in Aberstwythu.

Trenutni super polnilci napolnijo Tesline avtomobile v pol ure do 80 odstotkov.

Musk pravi, da podjetje dela na močnejših polnilcih. Gre za mega polnilce, ki naj bi bili sposobni napolniti prototip tovornjaka Tesla Semi.

Teslin električni tovornjak - 1
Teslin električni tovornjak - 1 FOTO: AP

Na konferenci v Kaliforniji novembra lansko leto je vodja podjetja z električnimi avtomobili povedal, da bo popolnoma zapolnjen tovornjak dosegel končno hitrost 105 kilometrov na uro. 100 kilometrov na uro pa bo dosegel zgolj v petih sekundah. Tovornjak naj bi bil sposoben prepeljati razdaljo 800 kilometrov z enim polnjenjem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497