Moskisvet.com
Bitcoin rudarjenje

Tehnologija

To je prvo mesto na svetu, ki se bo ogrevalo z rudarjenjem kriptovalut

A.P.
28. 10. 2021 05.00
0

Rudarjenje kriptovalut ustvarja veliko toplote in je energijsko izredno potratno. Vancouver v Kanadi bo kot prvo mesto izkoristil vir toplote, ki ga ustvarja rudarjenje, in z njim ogreval gospodinjstva.

Podjetje za kriptorudarjenje MintGreen je podpisalo pogodbo s kanadskim energijskim podjetjem Lonsdale Energy Corporation (LEC), ki želi še naprej stopati po poti obnovljive in čiste energije. Z njo želi oskrbovati mesto North Vancouver,  predmestje Vancouvra (Britanska Kolumbija). Pri tem bodo izkoriščali rudarjenje kriptovalut, za kar potrebujejo visokozmogljive računalnike, električna energija, ki jo porabljajo za to, pa se v veliki meri pretvori v toploto. Hlajenje ni le predrago, ampak tudi nesmiselno, saj s tem zapravljamo potencial rudarjenja – že omenjeno toploto.

North Vancouver bo prvo mesto, ki bo rudarjenje kriptovalut izkoristilo za ogrevanje domov.
North Vancouver bo prvo mesto, ki bo rudarjenje kriptovalut izkoristilo za ogrevanje domov. FOTO: Dreamstime
Bi telefon zamenjali za očala?
Preberi še
Bi telefon zamenjali za očala?

Leta 2022 bodo v tem kandaskem mestu zato vpeljali nov način ogrevanje – z rudarjenjem bitcoinov. Digitalni grelniki podjetja MintGreen (podobni že nastajajo tudi za gospodinjstva) bodo izpuste toplogrednih plinov zmanjšali za 20 tisoč ton na megavatno uro v primerjavi z naravnim plinom, saj bodo uporabljali toploto strežnikov. S to tehnologijo bodo rudarjenje kriptovalut, ki poteka 365 dni na leto in predstavlja zanesljiv vir energije, energijo oz. toploto, ki se ob tem sprošča, preusmerili v sto gospodinjstev in komercialnih objektov. Na ta način bodo obnovili kar 96 odstotkov elektrike, porabljene za rudarjenje, kar tovrstne grelnike uvršča med najučinkovitejše oblike ogrevanja.

Kaj so NFT-ji?
Preberi še
Kaj so NFT-ji?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376