Moskisvet.com
Iskanje telefona z Googlom

Tehnologija

Preprost način, s katerim boste našli izgubljen telefon

A.P.
31. 05. 2019 06.38
2

Se vam pogosto zgodi, da ste založili telefon? Ni v bližini nikogar, ki bi vas poklical? Google za Androide ponuja preprosto, a pogosto spregledano rešitev. Tudi Apple je za svoje uporabnike pripravil priročno rešitev, ki omogoča, da hitro in preprosto izsledite svoj pametni telefon.

Verjetno ste se že ničkolikokrat znašli v situaciji, ko ste neuspešno iskali svoj pametni telefon. Ni ga v žepu od jakne, ni ga v torbici, ni ga v nahrbtniku, ni ujet med blazinami kavča. Sem ga pozabil v trgovini? V taksiju? V glavi rekonstruirate dogodke, telefona pa še vedno nikjer. Na srečo obstaja preprost način, da založeni telefon izsledite. Tako razvijalci operacijskega sistema Android kot iOS so v svoje sisteme vgradili varovala za primer izgube oz. kraje, ki delujeta preko računa povezanega z napravo.

Google in Apple za svoje uporabnike uporabljata preprost način iskanja telefona.
Google in Apple za svoje uporabnike uporabljata preprost način iskanja telefona. FOTO: Dreamstime

Če ste uporabniki operacijskega sistema Android in ste tako s telefonom kot namiznim računalnikom prijavljeni v brskalnik Chrome, morate v Googlov iskalnik zgolj vpisati Kje je moj telefon in izbrati Iskanje telefona (Find your phone). Po vpisu lahko izsledite telefon ali pokličete svojo številko. Kaj pa če je telefon ''na tiho''? Nič ne de. Če ga boste skušali izslediti preko spleta, bo zvonil ne glede na to ali je v tihem načinu ali ne. Prav tako se lahko na daljavo izpišete iz svojega Google računa, če menite, da je bil telefon ukraden, ali ga zaklenete in celo izbrišete vse podatke. Ob tem velja opazoriti, da po tem dejanju telefona ne boste mogli več locirati. Lahko pa o izgubi kontaktirate tudi svojega operaterja.

Iskanje telefona s pomočjo Chroma.
Iskanje telefona s pomočjo Chroma. FOTO: Dreamstime

Apple svojim uporabnikom ponuja rešitev, ki sliši na ime Find my iPhone, za katero pa drugi napravi potrebujete istoimensko aplikacijo, ki je na iPhonu nameščena vnaprej. Da funkcija deluje, morate biti povezavi v splet in funkcijo na telefonu nujno predhodno omogočiti. Odsurfajte na iCloud in se vpišitev v Apple ID račun ter izberete opcijo za iskanje. Pred vami bodo podobne možnost kot za uporabnike Androida, torej predvajanje zvoka, brisanje vsebine ipd. Če ga s predvajanjem zvoka ne najdete, aktivirajte način za izgubljeni telefon (Lost Mode), kar pošlje sporočili s številko, kamor želite, da vas najditelj pokliče. Prav tako ta način onemogoči dostop do podatkov na napravi. Ta način lahko aktivirate tudi, če je telefon ugasnjen. Če je telefon ukraden in imate varnostno kopijo v iCloudu, lahko na daljavo podatke tudi izbrišete.

Zbogom, Android! Huawei padel v nemilost Googla!
Preberi še
Zbogom, Android! Huawei padel v nemilost Googla!

Edina slabost obeh načinov je, da sta odvisna od trajanja baterije telefona. Brez delovanja telefona se boste morali tako znajti kako drugače.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479