Moskisvet.com
Google Chrome Dark mode

Tehnologija

Temno ozadje tudi za Google Chrome – prestopite na temno stran

A.P.
26. 04. 2019 08.09
0

Tako kot uporabniki kanala YouTube lahko zdaj tudi uporabniki spletnega brskalnika Google Chrome preklopijo na temno ozadje, ki prihaja z najnovejšo različico Chrome 74. Ta poleg temnega načina prinaša tudi vrsto varnostnih posodobitev.

Črna je nova bela. Vsaj v digitalnem svetu, kjer se vse več uporabnikov kanala YouTube odloča za temno ozadje (Dark mode). Temno ozadje je posebej dobrodošlo pri mobilnih napravah, saj zaslon zaradi manjše svetilnosti porabi manj energije, prav tako je temna očem bolj prijazna kot bleščeča bela.

Na ta vlak je sedaj skočil tudi Google Chrome. Uporabniki operacijskega sistema macOS imajo to možnost že od marca, zdaj pa je na voljo tudi za uporabnike operacijska sistema Windows in Linux.

Kmalu bo na pametnem telefonu veliko Slovencev pričakalo to!
Preberi še
Kmalu bo na pametnem telefonu veliko Slovencev pričakalo to!

Temni način morate sprva aktivirati v operacijskem sistemu, Windowsi 10 pa morajo biti posodobljeni. Ker bodo novost vpeljali postopoma, lahko vsi neučakanci temni način vključite ročno. To storite tako, da z desno tipko kliknete na Chrome ikono in izberete Lastnosti (Properties). V okencu Cilj (Target) za C:Program FilesGoogleChromeApplicationchrome.exe dodajte -force-dark-mode. Shranite spremembo in vklopite Chrome, ki bo zdaj s temnim in ne belim ozadjem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492