Moskisvet.com
Vohunjenje

Tehnologija

Ste tudi vi med njimi?

N.J./STA
15. 02. 2018 08.44
2

Vsakodnevno življenje ljudi je vse bolj odvisno od uporabe digitalnih naprav, kar spreminja tudi medsebojne odnose. Raziskava družb Kaspersky Lab in Toluna kaže, da jih polovica partnerju zaupa kodo pin na svoji napravi, vsak tretji vprašani uporabnik interneta pa priznava, da na spletu vohuni za svojim partnerjem.

Vohuni
Vohuni FOTO: Thinkstock

Raziskava je pokazala, da 80 odstotkov posameznikov zagovarja zasebnost parov tako na spletu kot v realnem življenju. Kar 70 odstotkov vprašanih svoje razmerje ceni bolj kot zasebnost. Polovica jih partnerju zaupa kodo pin na svoji napravi in druga gesla, četrtina ima na napravah svojih partnerjev nameščen svoj prstni odtis, so izsledke raziskave danes sporočili iz družbe Pristop.

S tem, ko ljudje svojim partnerjem brez zadržkov omogočijo dostop do digitalnega življenja, lahko puščajo še več digitalnih odtisov in razkrijejo svoje bolj ali manj lepe spletne skrivnosti, opozarjata družbi.

Vohunjenje
Vohunjenje FOTO: Thinkstock

Ta številka zraste na skoraj polovico pri tistih, ki opišejo svoje razmerje kot nestabilno ali pa niso prepričani v njegovo prihodnost. Tretjina tistih, ki so v razmerju nesrečni, čuti, da partner ogroža njihovo zasebnost, pri tistih, ki so v svoji zvezi srečni, se ta delež zniža na 15 odstotkov, še kažejo izsledki raziskave.

Kar 76 odstotkov nezadovoljnih partnerjev je bolj naklonjenih temu, da svoje spletne aktivnosti obdrži zase. Ta delež med ljudmi, ki razmerje opišejo kot srečno, znaša 54 odstotkov. Najpogosteje pred partnerji skrijejo vsebino sporočil v komunikaciji z drugimi ljudmi, kako porabijo denar na spletu, s partnerjem tudi ne delijo vseh osebnih datotek in ne razkrijejo, katere spletne strani so obiskali.

Zasebnost in skrivnostno vedenje pri spletnih aktivnostih lahko vodi tudi do prepirov, sodeč po anketi se je tretjina vprašanih s partnerjem sporekla po tem, ko je ta na spletu videl nekaj, kar sami niso želeli deliti z njim.

V spletni anketi, ki je potekala januarja, je sodelovalo 18.000 polnoletnih oseb iz 18 držav, ki so v zvezi vsaj pol leta.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492