Moskisvet.com
Vam brska po e-pošti?

Tehnologija

Preverite: Tudi vaša draga vohuni za vami?

N.J.
20. 09. 2018 08.27
0

Ste vedeli, da kar ena petina žensk preverja partnerjeva elektronska sporočila? Ko ženska zasluti, da njen dragi nekaj prikriva, se lahko v trenutku spremeni v pravo IT strokovnjakinjo in natančno preišče računalnik.

Pozor! Vohunka za hrbtom.
Pozor! Vohunka za hrbtom. FOTO: iStockphoto
Britanski strokovnjaki s treh različnih univerz so izvedli raziskavo z naslovom 'Netiquette within married couples', s katero so ugotovili, da kar petina žensk redno preverja SMS-sporočila in elektronsko pošto svojih zakonskih partnerjev. Zanimivi so tudi naslednji rezultati; v petini zvez eden od partnerjev občasno preveri zgodovino internetnih strani, po katerih je brskal drugi partner. Ellen Helsper, ki je nadzirala potek raziskave, je povedala, da je odstotek vohunjenja in nadzora med partnerji presenetljivo visok, pri čemer so k vohunjenju bolj nagnjene ženske.

Iz tega je moč sklepati, da ženske tehnološko niso tako zaostale, kot morda mislijo njihovi partnerji.''Ko zaslutijo, da je njihova zveza ogrožena, bodo preskočile vse tehnične prepreke, da se prepričajo, ali so njihove slutnje upravičene,'' je še pojasnila Helsperjeva.

VIDEO: Ljubezen in ljubosumje: Vohunjenje na spletu!

V raziskavi, v kateri so sodelovali tako moški kot ženske, so obema spoloma zastavili ista vprašanja v zvezi z uporabo in preverjanjem računalnika in mobilnega telefona.

Tudi on rad pogleda v njen računalnik ...
Tudi on rad pogleda v njen računalnik ... FOTO: iStockphoto

Na vprašanje, ali so kdaj na skrivaj prebrali partnerjevo elektronsko pošto, je osem odstotkov moških in 14 odstotkov žensk odgovorilo pritrdilno. Vsaka deseta ženska je pregledovala zgodovino internetnih strani na partnerjevem računalniku, isto je počel vsak šesti moški.
Zanimiv je tudi podatek, da se je en odstotek moških in en odstotek žensk, ki so preko interneta navezali stik s svojim partnerjem, predstavilo pod anonimnim imenom zgolj zato, da bi preverjali njeno oziroma njegovo reakcijo. „Kar koli so že razlogi za vohunjenje in skriti nadzor nad partnerjem, vsekakor je tega veliko več, kot si predstavljamo.“ je dodala Helsperjeva. Povprečna starost oseb, ki so sodelovale v raziskavi je bila 49 let, v zakonski zvezi pa so v povprečju 19 let.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479