Moskisvet.com
Mark Zuckerberg

Tehnologija

Poglejte bolje: Je fotografija razlog za preplah?!

N.J.
27. 06. 2016 12.26
5

Fotografija, s katero je Mark Zuckerberg, prvi mož Facebooka, nedavno izkazal podporo Instagramu ob tem, ko so dosegli kar milijardo uporabnikov, je mnogim pognala strah v kosti. Razlog naj bi bil v zelo pomembnem detajlu.

Na fotografiji, na kateri Mark Zuckerberg, oblečen v preprosto siv majico, drži kartonast okvir, s katerim izraža podporo Instagramu, so namreč nekateri opazili podrobnost, ob kateri so se pojavila številna vprašanja glede varnosti na spletu.
Računalnik, ki ga lahko vidite na mizi poleg Marka Zuckerberga, ima prelepljeno spletno kamero, prav tako je prelepljen mikrofon. Pojavila so se ugibanja, ali se morda Zuckerberg boji hekerjev? Se boji, da mu kdo prisluškuje?

Nekateri so komentirali, da to sploh ni njegov računalnik, a analize 'strokovnjakov', ki redno sledijo Zuckerbergu, so pokazale, da gre prav za računalnik, ki je že večkrat ob javljanjih v živo uporabil ustanovitelj Facebooka. Dejstvo, da oseba njegovega kova uporablja lepilni trak, da prekrije kamero in mikrofon, se zdi mnogim zastrašujoče. Če se ne more zaščititi on – kaj potem preostane nam, običajnim smrtnikom?

Večkrat so se pojavila že namigovanja, da je Zuckerberg vse bolj paranoičen, predvsem naj bi postal bolj previden, potem ko so hekerji vdrli v njegov osebni profil na družbenem omrežju. Predvsem naj bi kot strokovnjak za tehnologijo dobro vedel, kako mu lahko najlažje prisluškujejo in vdirajo v njegovo zasebnost – glede na to, da tudi sam ustvarja omrežje, ki sledi skoraj vsakemu gibu uporabnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492