Moskisvet.com
iPhone z USB-C?

Tehnologija

Nova košarica za Lightning? Novi iPhone s priključkom USB-C?

A.P.
18. 06. 2019 06.50
0

Čeprav Apple stremi k temu, da ohranja povsem svoj ekosistem, čeravno s tem marsikomu zagreni življenje, ga to kaj dosti ne gane, saj je pač Apple, znamka, ki narekuje in ne sledi trendom. A očitno se je omehčal in ni več tako ''svojeglav''. Njihov iPhone bi lahko v kratkem namesto edinstvenega Lightning priključka dobil univerzalni priključek USB-C in šel po poti iPad Pro-ja, ki ga je dobil lani.

Kjer je dim, je tudi ogenj. Vse več je namigov, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek v zameno za standardni USB-C, kar se zna zgoditi že kmalu, če lahko verjamemo namigu beta različice operacijskega sistema iOS 13. Med obnavljanjem telefona je namreč izrisan USB-C kabel z ikono računalnika in ne več Lightning z iTunes ikono kot pri iOS 12.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2014 rojeni USB-C je postal univerzalni priključek, ki ga danes uporabljajo vse večje tehnološke znamke in od predhodnika ponuja bistveno hitrejše polnjenje. Če se bo to res zgodilo, si boste lahko tudi lastniki iPhona polnilec sposodili pri prijatelju in ne več neuspešno iskali nekoga, ki ima Applov izdelek.

Podnevi prijatelj, ponoči izdajalec – iPhone vohuni za vami, ko spite
Preberi še
Podnevi prijatelj, ponoči izdajalec – iPhone vohuni za vami, ko spite

Poleg tega USB-C omogoča hitrejše polnjenje za vaš vedno lačni iPhone, prav tako je hitrejši prenos podatkov (480 MB/s proti 10 GB/s). Ali bo šlo za efekt domin, je sicer vprašanje, saj Applu iz pipe za prodajo licenc za Lightning priključek, ki je leta 2007 nastal kot odgovor na microUSB vhod, še vedno pošteno teče.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492