Moskisvet.com
Pokemon Go

Tehnologija

Nič več Pokemon Go?

STA/Ma.K.
29. 09. 2016 14.00
3

Nizozemske oblasti bodo na sodišču sprožile postopek proti razvijalcu priljubljene igre Pokemon Go, ker se ni odzval na prošnje, naj igralcem prepreči igranje na zaščitenih plažah.

Pokemon Go
Pokemon Go FOTO: AP
Na Nizozemskem se tisoči igralcev Pokemon Go zgrinjajo na peščene plaže v Kijkduinu, kjer se dnevno pojavlja več sto najbolj priljubljenih likov iz igrice. Plaže v tej vasici južno od Haaga obkrožajo zaščitene sipine in tamkajšnje oblasti se bojijo, da jih lovci na pošasti iz priljubljene risanke ogrožajo. Zato želijo na zaščitenih območjih in na ulicah med 23. in 7. uro prepovedati te virtualne like.

Sodišče v Haagu bo zadevo obravnavalo 11. oktobra, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Kijkduin bo ostal privlačen kraj za lovce na pokemone, vendar bo s tem manj težav za domačine, škoda na zaščitenih območjih pa bo omejena," so pojasnile oblasti.

Haaške oblasti so poskušale priti v stik z razvijalcem igrice Niantic od sredine avgusta, a brez uspeha. "Nismo imeli druge možnosti, kot da gremo na sodišče," so dodali. Pokemon Company, ki zastopa razvijalca igrice, je avgusta sporočil, da v družbi Niantic zbirajo vse zahteve za umik igrice s posameznih območjih ali dodajanje novih likov. Do sprememb pride z nadgradnjo aplikacije.

Z eno zadnjih nadgradenj so pokemoni izginili iz spominskega centra v Hirošimi in spomenika žrtvam holokavsta v Berlinu. Umik igrice so zahtevali tudi v nekdanjem koncentracijskem taborišču Auschwitz-Birkenau, še poroča AFP.

Pokemon Go
Pokemon Go FOTO: AP

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497