Moskisvet.com
FITNESS TIME 1080X1080 V2 a

Naprave in aplikacije

Edini osebni trener, ki ga potrebujete v 21. stoletju

A.P.
14. 05. 2020 11.53
0

S pametnimi telefoni, namenskimi aplikacijami in nosljivo tehnologijo, kot so pametne ure, spremljanje telesnih aktivnosti še nikoli ni bilo lažje in dostopnejše. Z njimi še nikoli ni bilo enostavneje načrtovati treningov, šteti kalorij in voditi aktivnega ter zdravega življenjskega sloga. Osebni trener še nikoli ni bil tako poceni in tako na dosegu roke.

Za vse tiste, ki se vsaj malce spoznajo na vadbo in razumejo povratne informacije, ki nam jih dajejo pametne naprave, so telefoni in pametne ure postale nepogrešljiv spremljevalec športnih aktivnosti. A marsikdo se na začetku poti znajde pred dilemo. Zakaj bi potreboval pametno uro, ko pa telefon zmore praktično vse. Vprašanje na mestu, a namenska naprava je vseeno boljša, kot univerzalna.

Glavna konkurenčna prednost pametne ure je, da je v prvi vrsti nemoteč merilec srčnega utripa, utrip pa je za športnika neprecenljiva povratna informacija med in po aktivnosti. Medtem ko ure na zapestju praktično na čutimo, prenašanje telefona v žepu ali s pomočjo pasov ni tako elegantna rešitev. Pametna ura omogoča povezavo s telefonom, ga v mnogočem nadomesti – prikazujejo opomnike, dohodne klice, sms sporočila, vreme, navigira itd. – in vas lahko v veliko primerih počaka doma.

Pametna ura in brezžične slušalke so domala nepogrešljive pri športni aktivnosti.
Pametna ura in brezžične slušalke so domala nepogrešljive pri športni aktivnosti. FOTO: Arhiv naročnika

Ni treba posebej poudarjati, da so pametne ure mnogo bolj priročne pri številnih športnih aktivnostih, hkrati pa tudi precej bolj varne za uporabo. Ura vam med drugim beleži razdaljo, šteje korake in kalorije, trajanje aktivnosti, pot itd. Beleži tudi vaše spanje in kvaliteto le-tega, kar je prav tako zelo koristna informacije, saj je kvaliteten počitek vreden toliko kot dober trening. Ker je fiksno na zapestju, težje stakne ''poškodbo'', poleg tega so ure vodoodporne in jih lahko nosite tudi med plavanjem. Pri izbiri ure je pomembno, da zna beležiti čim več različnih športov, saj se intepretacija podatkov od športa do športa lahko precej razlikuje. Pomembna je tudi izbira aplikacije za vadbo. Na spletnih tržnicah, kot je Huawei AppGallery, kar mrgoli aplikacij za spremljanje športnih aktivnosti in ni vrag, da ne boste našli takšno, ki ustreza vašim zahtevam.

Pametni telefon ne more biti nadomestilo za pametno uro in obratno. Se pa lahko lepo dopolnjujeta.
Pametni telefon ne more biti nadomestilo za pametno uro in obratno. Se pa lahko lepo dopolnjujeta. FOTO: Arhiv naročnika

Mnogi se težko spravijo s kavča, saj jim manjka motivacije. Pametni telefon in ura uporabnika spodbujata k sistematični aktivnosti z jasno začrtanimi cilji, spremljanju napredka ipd. in posledično služita tudi kot motivacijsko sredstvo. Ker dosežke lahko delimo prek družbenih omrežij in se primerjamo z drugimi, je to lahko le še dodaten motiv. In tako kot je pomembno, da izberete prave športne copate, pravo kolo, pravi teniški lopar in prava oblačila, je pomembno, da si omislite pravo in zanesljivo pametno napravo, ki bo kos vašim zahtevam in izzivom. Ena takšnih je vodoodporna pametna ura Huawei Watch GT2, ki v športnem načinu ponuja 15 različnih športov (med dejavnostjo beleži skoraj 200 podatkov) in je opremljena z naprednim tipalom za merjenje srčnega utripa, ki za določanje položaja uporablja tri satelitske navigacijske sisteme (Glonass in GPS). Ima izjemno vzdržljivo baterijo in z vključenim inteligentim nadzorom srčnega utripa in prikazom obvestil s pametnega telefona brez polnjenja zdrži do 14 dni. Ponuja možnost telefonskih razgovorov prek povezave Bluetooth in poslušanje glasbe.

Pametne ure so postale predvsem zaveznik športa in zdravja.
Pametne ure so postale predvsem zaveznik športa in zdravja. FOTO: Arhiv naročnika

In ko smo ravno pri glasbi. Ker marsikdo rekreacijo izkorišča za odklop od ponorelega sveta, od vsakodnevnih obveznosti, med potenjem posluša glasbo. V tem primeru potrebuje kvalitetne in, najbolje, brezžične slušalke. Če ne želite sklepati kompromisov, ko gre za udobje in zvok, ušesom privoščite slušalke ala Huawei FreeBuds3, ki se prilegajo ušesom, so stabilne za nošenje in oddajajo fokusiran zvok. Ergonomsko oblikovane nudijo več udobja tudi ob daljšem poslušanju, prilagodljiv učinek ANC pa zagotavlja natančno zniževanje hrupa s prilagajanjem sprememba v okolici v realnem času. 

Huawei upa, da bodo kupci spregledali odsotnost Google Playa
Preberi še
Huawei upa, da bodo kupci spregledali odsotnost Google Playa

Slušalke lahko uporabljate tudi v kombinaciji s pametnim telefonom, kot je Huawei P40 Pro, ki se ponaša s standardom IP68, kar omogoča brezskrbno uporabo tako pri delu kot pri športnih dejavnostih. Ta je oborožen z napredno aplikacijo Zdravje (Huawei Health), ki zbira podatke o načinu hoje, teka, kolesarjenju, srčnem utripu, poti gibanja, hitrosti itd. Po vzpostavitvi povezave s pametno uro lahko z njo spremljate in preučujete podatke o spanju, stresu, srčni frekvenci, teži in drugih vrednosti.

 

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497