Moskisvet.com
OnePlus 7T

Naprave in aplikacije

Nič več ubijalec paradnih konjev

Oskar Sokolov
22. 10. 2019 07.32
0

Kitajski Oneplus je pred kratkim predstavil nova modela, 7T in 7T Pro. Prenovljena mobilnika stavita na izvrstne specifikacije in dostopno ceno, a predvsem pri modelu 7T Pro ostaja grenak priokus.

Resda so Kitajci nadgradili procesor (ta je po novem najnovejši Snapdragon 855 Plus), nekoliko so izboljšali fotografske sposobnosti, hitrejši je čitalec prstnih odtisov,  malenkost se je povečala tudi baterija, tudi polnjenje je še za nianso hitrejše. Da pa ne bi izpadlo, da se da vse novosti opisati v enem stavku, so pri Oneplusu ponudili še novo modro barvo, v kateri prejšnji model ni bil na voljo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da ne bo pomote, OnePlus 7T Pro je odličen telefon, a hkrati naznanja, da se je Oneplus že skorajda povsem oddaljil od svoje prvotne vizije. Spomnimo, leta 2014 so Kitajci predstavili prvi OnePlus One, ki je navdušil predvsem tehnološko srenjo, saj je za dobrih 300 evrov ponujal specifikacije, ki so bile primerljive s takratnimi paradnimi konji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta so tekla in vsako leto, kasneje pa celo dvakrat na leto, smo bili priča novemu OnePlusovemu telefonu, sledili pa so uveljavljenemu receptu, da so za precej nižjo ceno od konkurence ponudili izvrstne specifikacije. A hkrati so vsako leto brez izjeme svoje naprave tudi malenkost podražili. Tako OnePlus 7T Pro stane okoli 70 evrov več od pol leta starega predhodnika, razlik pa je, kot sem že omenil, zelo malo.

Kateri prenosni računalnik izbrati, če ste se vpisali na fakulteto?
Preberi še
Kateri prenosni računalnik izbrati, če ste se vpisali na fakulteto?

Oneplus 7T Pro tako stane več, kot pri Applu zahtevajo za najnovejšega iPhona, prav tako je dražji od Samsungovega S10e in po ceni primerljiv z Notom 10. Oneplus je tako po ceni dosegel in celo presegel tista podjetja, na katera so na začetku vzvišeno gledali in katera so jim s svojimi dragimi cenami sploh omogočila, da so se tako hitro povzpeli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poznavalci me bodo nedvomno opomnili, da Oneplus 7T Pro za 760 evrov ponuja res lep zaslon, ki se med edinimi na trgu (sploh v tem cenovnem rangu!) lahko pohvali z 90 herci, hkrati pa je tudi med peščico, ki se lahko pohvalijo z najnovejšim Snapdragonom 855 Plus. A tako kot 7T Pro na nekaterih področjih zlahka preseže konkurenco, mu na drugih, recimo pri kameri in odsotnosti brezžičnega polnjenja, konkurenca diha za ovratnik.

Časi se spreminjajo. Oneplus ni več to, kar je bil, saj so nekoč vsi njihovi modeli krepko presegli pol tisočaka. Hkrati so začeli slediti določenim smernicam, ki jih je narekovala konkurenca in so jih včasih s ponosom ignorirali (tako so na primer ukinili vhod za slušalke).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A medtem ko je Oneplus postajal bolj in bolj podoben dražji konkurenci, se je krepila moč proizvajalcev, ki so, medtem ko so skorajda vsi velikani začeli za svoje paradne konje zaračunavati tisoč zelencev in več, ustvarjali bolj in bolj zanimive poceni naprave. Odziv "velikih" je bil hiter, očitno so se ob podatkih, da ljudstvo telefone menja manj in manj in da vedno raje posegajo po cenejših napravah,  začeli zavedati, da njihove stranke niso le bogataši.

Dandy 1 na 1: nasveti za mlade moške, ki želijo zažigati na sceni
Preberi še
Dandy 1 na 1: nasveti za mlade moške, ki želijo zažigati na sceni

Najprej je Apple predstavil dostopnejši iPhone XR (letos še cenejšo ''enajstko''), sledil je Samsung z dostopnim 10E in privlačnim Notom 10. Tako se je Oneplus ''čez noč'' znašel v družbi tistih znamk, ki so jih na začetku ''ubijali'' (njihov začetni moto je bil ''Flagship killer''). In čeprav je Oneplus 7T Pro, kot rečeno, odličen telefon, nima več skoraj nič skupnega z vizijo, ob kateri se je to kitajsko podjetje spremenilo iz zagonskega malčka v prominentnega igralca. Zdaj lahko le čakamo na to, da se na trgu pojavi nov ''ubijalec paradnih konjev''. Morda bo njim ta status uspelo obdržati več kot le pet let.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400