Moskisvet.com
Prazna baterija pametni telefon

Naprave in aplikacije

Napake, ki jih delate pri polnjenju telefona: tako ga boste najhitreje napolnili, če imate malo časa

M.S.
04. 04. 2022 05.00
0

Nimate časa, da bi čakali, da se vaš pametni telefon napolni? Za vas imamo nekaj nasvetov, kako kar najhitreje napolniti baterijo telefona.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V današnjem tempu življenja, ko tekamo od opravka do opravka, pogosto pozabimo napolniti baterijo svojega pametnega telefona, brez katerega pa se danes počutimo kot riba na suhem. Bog ne daj, da bi nam zmanjkalo baterije. Kadar nimate časa za polnjenje in bi radi v kar najkrajšem času karseda napolnili baterijo telefona, upoštevajte nekaj nasvetov, kako optimizirati polnjenje.

Brezžični polnilec ni najboljša izbira, ko imamo za polnjenje telefona le malo časa.
Brezžični polnilec ni najboljša izbira, ko imamo za polnjenje telefona le malo časa. FOTO: Dreamstime

Brezžično polnjenje

Brezžično polnjenje je morda elegantno, ne pa tudi tako učinkovito kot polnjenje po kablu. Tovrstno polnjenje lahko traja tudi do dvakrat dlje. Induktivno polnjenje namreč temelji na prenašanju energije po zraku, in sicer s pomočjo tuljav v polnilniku in telefonu, pri tem pa nastajajo izgube, ki se med kažejo kot toplota. Že res, da obstajajo tudi hitri brezžični polnilniki, a ti so še vedno počasnejša možnost od klasičnih. Prav tako se baterija počasneje polni, če telefon priklopite na računalnik, saj se polni z manjšo močjo.

5 filmov, ki so napovedali tehnološko prihodnost
Preberi še
5 filmov, ki so napovedali tehnološko prihodnost

Hitri polnilec

Investirajte v hitri polnilec, ki baterijo do dolečene stopnje napolni izjemno hitro, preden preklopi na običajno hitrost. Novejši polnilci imajo tudi 100W. Tovrstno polnjenje seveda deluje le, če vaš telefon podpira hitro polnjenje.

Pet največjih kibernetskih napadov v zgodovini
Preberi še
Pet največjih kibernetskih napadov v zgodovini

Varčevalni način

Tako kot naše telo oz. organizem tudi telefon v ozadju ves čas izvaja številne operacije, za katere seveda potrebuje energijo. Zato je med kratkotrajnim polnjenjem smiselno vključiti varčevalni (letalski) način, da bi telefon porabljal čim manj energije za operacije v ozadju.

Brez telefona se danes počutimo kot riba na suhem.
Brez telefona se danes počutimo kot riba na suhem. FOTO:

Aplikacije

Nekatere aplikacije v ozadju porabljajo veliko energije, ne da bi to sploh vedeli. To ne pomeni, da morate vse na silo zapreti, saj lahko zaradi tega porabite več energije. Namesto tega preverite, katere aplikacije porabijo največ energije, in jih po potrebi zaprite ali omejite.

Postavitev zvočnikov: kako jih umestiti v prostor?
Preberi še
Postavitev zvočnikov: kako jih umestiti v prostor?

Očistite priključek

Ste kdaj preverili, ali je vaš priključek morda umazan? Prah in druga umazanija sta namreč lahko razlog, da se vaš telefon ne polni tako hitro, kot bi se moral. Razlog je preprost – tovrstna umazanija ni prevodna, zato vaš telefon prejme manj energije.

Baterije v telefonih bomo spet lahko menjali sami, imele bodo tudi rok uporabnosti
Preberi še
Baterije v telefonih bomo spet lahko menjali sami, imele bodo tudi rok uporabnosti

Temperatura

Večina pametnih telefonov nima hladilnih sistemov, imajo pa sistem za uravnavanje temperature, ki poskrbi, da se telefon ne pregreva. Če ga med polnjenjem poleti pustite na soncu, bo imel ta več dela z uravnavanjem temperature in telefon se bo zato polnil počasneje. V hudi vročini ga med polnjenjem ugasnite ali postavite v bližino ventilatorja.

Kako zadostno zaščititi računalnik in se obvarovati pred spletnimi kriminalci?
Preberi še
Kako zadostno zaščititi računalnik in se obvarovati pred spletnimi kriminalci?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414