Moskisvet.com
Lol Worlds 2019

Naprave in aplikacije

Na ravni El Clasica: izjemna gledanost finala LoL

A.P.
19. 12. 2019 11.10
0

Čeravno je računalniška igra League of Legends (Riot Games) nedavno dopolnila častitljiv 10 let, je danes popularna bolj kot kdajkoli prej in z naskokom najbolj popularen e-šport. Dokaz je ne le podatek, da jo ob dnevnih konicah igra preko osem milijonov igralcev, ampak tudi nedavno svetovno prvenstvo. Gledalci so namreč v petih tednih tekmovanja konzumirali več kot milijardo ur vsebin.

Vsako minuto je dvoboje, ki so potekali v Berlinu, Madridu in Parizu, gledalo 21,8 milijona gledalcev, na vrhuncu, v finalu med ekipama G2 Esports in FunPlus Phoenix, pa se je v prenos finala svetovnega prvenstva Worlds 2019, ki je pred 15.00 navijači potekalo v pariški AccroHotels areni, vključilo 44 milijonov gledalcev! Za primerjavo. El Clasico, ki je eden najbolj popularnih športnih dogodkov na svetu, si v povprečju ogleda med 50 in 100 milijoni ljudi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petih tednih se je zvrstilo 120 tekem. Izbranih ali bannanih je bilo 99 herojev, kar je devet več kot leta 2018. Največ zmag so vpisali Kennen (71,4 %), Tahm Kench (71,4%) in Ornn (70%). Največ sta jih sama pokončala Rasmus ''Caps'' Borregaard Winther in Kim ''Khan'' Dong-ha, ki sta nasprotnika lastnoročno ubila desetkrat, sicer pa je največkrat nasprotnika pokončal Lin ''LWX'' Wei-Xiang (110). Največ škode na minuto je povzročil Zachary ''Sneaky'' Scuderi in sicer 615, največ asistenc pa  je prispeval Liu ''Crisp'' Qing-Song (213).

Je žensko telo res bolj privlačno pozimi?
Preberi še
Je žensko telo res bolj privlačno pozimi?

Na svetovnem prvenstvu je bilo zastopanih 13 mednarodnih regij. Prenašali so ga v 16 različnih jezikih, v finalu pa kar v 19-ih. Zmagovita ekipa FunPlus Phenox, ki je s 3:0 pometla z nasprotnikom – kljub temu je bitka trajala skoraj tri ure – je za zmago v žep pobasala 750.000 evrov (834.375 ameriških dolarjev). Svetovno prvenstvo v League of Legends ne prinaša takšni zaslužkov oz. denarnega sklada, kot ga ponuja npr. svetovno prvenstvu v Fortnitu, a LoL profesionanih igralcem ponuja več stabilnosti in večje letne zaslužke. Trenutno naštejemo okoli 800 profesionalnih LoL igralcev, ki igrajo za več kot 100 različnih ekip širom sveta.

Na preteklem prvenstvu so bili igralci zaprti v zvočno neprepustni komori, medtem ko letos igralci niso bili izolirani in so imeli le slušalke z odstranjevanjem hrupa. Leta 2020 bo prvenstvo potekalo na Kitajskem, finale pa se bo odvijalo v Pekingu na tamkajšnjem olimpijske stadionu ''ptičje gnezdo'', ki lahko gosti kar 55.000 ljudi. Nova sezone se bo začela konec januarja.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376