Moskisvet.com
Facebook AR očala

Naprave in aplikacije

Facebook s pametnimi očali pametnim telefonom napoveduje konec

Reuters/STA
20. 09. 2019 08.15
1

Kar je poskušal Google in pri tem v veliki meri pogorel, bo zdaj poskušal še Facebook. Mark Zuckerberg in druščina namreč snujejo pametna očala, s katerimi želijo nekoč nadomestiti pametne telefone.

Če držijo govorice, je Facebook stopil v partnerstvo s hčerinsko družbo podjetja Ray-Ban, Luxottica, s katerim želijo izdelati pametna očala, ki bi jih ljudje dejansko želeli nositi. Z omenjenim podjetjem je sodeloval tudi že Google, ali jim bo s Facebookom uspel veliki met, pa bo pokazal čas. Ob tem je treba dodati, da tudi Google še ni vrgel puške v koruzo, Apple pa pripravlja svoj AR komplet.

Googlu se projekt s pametnimi očali ni posrečil.
Googlu se projekt s pametnimi očali ni posrečil. FOTO: Dreamstime

Projekt pametnih očal za obogateno resničnost pod psevdonimom Orion naj bi bil po poročanju CNBC končan v prihodnjih treh letih, na prodajne police pa naj bi zavili med letoma 2023 in 2025.

Z nekaj sreče bi lahko Facebook v prihodnosti prevzel primat na področju pametnih očal za obogateno resničnost.
Z nekaj sreče bi lahko Facebook v prihodnosti prevzel primat na področju pametnih očal za obogateno resničnost. FOTO: Dreamstime

Očala naj bi krasil grafični zaslon na robu leč, z njimi naj bi opravljali klice, prenašali dogajanje v živo, prejemali in dostopali do obvestil, objavljali na Facebooku, na voljo pa naj bi bila tudi digitalna asistentka s katero želi Facebook konkurirati Alexi, Siri in Cortani.

Et tu, Facebook?
Preberi še
Et tu, Facebook?

Očala nastajajo v podjetju Facebook Reality Labs, Facebookovi podružnici, zadolženi za iskanje novih prelomnih tehnologij.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470