Moskisvet.com
Facebook Pay

Naprave in aplikacije

Facebook predstavil svojo digitalno denarnico

A.P.
18. 11. 2019 10.37
0

Google Pay in Apple Pay dobivata konkurenco. Facebook je namreč predstavil Facebook Pay, digitalno denarnico, s katero boste lahko plačevali preko Facebookovih aplikacij.

Do zdaj je bilo mogoče plačevati zgolj v aplikaciji Messenger, Facebook Pay pa storitev vpeljuje tudi v druge aplikacije, ki jih ima v lasti Facebook in sicer v ''matični'' Facebook, pa Instagram in WhatsApp. Za zda je storitev na voljo zgolj ameriškim uporabnikom. Kot zadnja bosta nadgradnje deležna Instagram in WhatsApp.

''Plačevanje bo enostavnejše, hkrati pa zanesljivo in varno,'' je zapisala podpredsednica Facebookovega oddelka za spletno tržnico in trgovino Deborah Liu. Poenoten način plačevanje na Facebookovih platformah kaže na povezovanju in ne drobljenju aplikacij, ko so namigovali nekateri. Prav tako poenostavitev pošiljanja sporočil med različnimi aplikacijami, ne da bi zamenjali aplikacijo, nenazadnje pa tudi novi logotip.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Facebook Pay bo podpiral večino kreditnih in debetnih kartic, tudi PayPal,'' sporočajo pri Facebooku in zagotavljajo, da so poskrbeli za varnost in zaščito uporabnikov. ''Uporabniki že danes plačujejo preko naših aplikacij, donirajo in pošiljajo denar, Facebook pa bo te transakcije še poenostavil.''

Kaj je sadfishing ali kako osebne težave izkoriščamo za nabiranje simpatij in všečkov
Preberi še
Kaj je sadfishing ali kako osebne težave izkoriščamo za nabiranje simpatij in všečkov

Prihodnje leto naj bi Facebook zagnal tudi lastno kriptovaluto Libra, ki pa je ločen projekt od Facebook Payja. Za možnosti plačevanja s Facebook Pay bo potrebno v nastavitvah izbrati možnost tovrstnega načina plačevanja in sicer za vsako aplikacijo posebej ali vse skupaj.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376