Moskisvet.com
Samsung Galaxy

Naprave in aplikacije

Et tu, Samsung? Ga bodo po Applu tudi Korejci črtali s seznama?

A.P.
11. 07. 2020 06.00
1

Pred časom smo pisali, da Apple z naslednjo generacijo iPhonov tem ne namerava priložiti polnilca in slušalk, po njegovih stopinjah pa naj bi šel po poročanju portala ETNews tudi Samsung, ki naj bi prav tako s seznama obveznih dodatkov ob nakupu pametnega telefona črtal polnilec.

Če gre verjeti navedbam omenjenega portala, bo Samsung podobno kot Apple opustil dolgoletno prakso prilaganja polnilca ob nakupu pametnega telefona, saj naj bi določene modele dobili brez sicer nepogrešljivega spremljevalca mobilnih telefonov. Prvi razlog za to naj bi bilo dejstvo, da ima veliko bodočih kupcev novih modelov že v lasti primeren polnilec in novega zato ne potrebujejo. Drugi razlog je stroškovne narave, saj bodo na račun tega manjši stroški pakiranja, kar posledično pomeni manjši okoljski odtis, s čimer bi postal Samsung okolju nekoliko prijaznejši. Gre torej za precej logično potezo – zagotovo imate tudi sami doma vsaj dva, če ne tri polnilce – ali jo bodo kupci kot tako tudi sprejeli, pa bo pokazal čas.

Po Applu tudi Samsung razmišlja, da pametnim telefonom ne bi več prilagal polnilca.
Po Applu tudi Samsung razmišlja, da pametnim telefonom ne bi več prilagal polnilca. FOTO: Shutterstock

Apple naj bi v podobni potezi opustil proizvodnjo svojih 5W in 18W polnilcev, ki jih dobimo ob nakupu aktualnih modelov iPhone, na prodajne police pa poslal precej zmogljivejše 20W polnilce, ki se bodo prodajali ločeno od iPhonov.

iPhone 12: ga bo Apple res črtal s seznama?
Preberi še
iPhone 12: ga bo Apple res črtal s seznama?

Sodeč po analizi Stevena Yanga iz podjetja Anker, je sicer samo leta 2017 na račun proizvodnje polnilcev nastalo za 300 tisoč ton e-odpadkov, ki so pospremili 1,5 milijarde izdelanih pametnih telefonov. Pri tem je govora samo o telefonih, k tej številki pa je treba dodati še število polnilcev za tablice, prenosne računalnike in druge naprave s področja zabavne elektronike, ki prispevajo svoj delež k onesnaževanju okolja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497