Moskisvet.com
Clash of Clans

Tehnologija

Nakup za več milijard

STA/N.J.
23. 06. 2016 08.12
1

Kitajski internetni velikan Tencent se je danes dogovoril za nakup večinskega deleža v finskem podjetju Supercell, pod okriljem katerega je med drugim po vsem svetu priljubljena mobilna video igra Clash of Clans. Tencent bo japonskemu telekomunikacijskemu podjetju Softbank za delež v Supercellu odštel 8,6 milijarde dolarjev.

Clash of Clans
Clash of Clans FOTO: Arhiv proizvajalca

Softbank je leta 2013 za 1,5 milijarde dolarjev kupil 51-odstotni delež v Supercellu, nato pa lani delež povečal na 73 odstotkov.

Tencent bo večmilijardno kupnino izplačal v treh tranšah. V novem lastniku zagotavljajo, da bo vodstvo Supercella ohranilo operativno neodvisnost in da bo podjetje ohranilo sedež na Finskem. 

Leta 2010 ustanovljeni Supercell s sedežem v Helsinkih stoji za video igrami za mobilne naprave, kot so Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach in Clash Royale. V preteklem letu je ustvaril več kot dve milijardi evrov prihodkov.

Softbank je v preteklih letih kupil vrsto podjetij, kar pa je pritisnilo na njihovo finančno stanje. Podjetje se zato zdaj trudi izboljšati svoj finančni položaj, v ta okvir pa sodi tudi prodaja Supercella, poleg tega pa še okrog 7,9 milijarde dolarjev vrednega deleža v kitajskem e-trgovinskem velikanu Alibaba.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497