Moskisvet.com
Pametni telefon

Tehnologija

Način, kako tipkate, vas izdaja

N.J.
20. 05. 2016 07.12
7

Morda se zdi nekoliko neverjetno, a način, kako uporabljate mobilni telefon in kako tipkate, o vas razkriva veliko, pravijo psihologi, ki so opravili prav posebno študijo.

tipkanje
tipkanje FOTO:
Obstajajo štirje osnovi načini uporabe mobilnih telefonov. Način, ki ga uporabljate, naj bi veliko povedal o vaši osebnosti, poročajo italijanski mediji,

Profil A: Kdor uporablja mobilni telefon v glavnem z eno roko in piše z palcem, je najverjetneje izjemno aktivna oseba. Drugo roko ima vselej na voljo za opravljanje drugih del. Takšni ljudje so običajno družabni in hkrati odločni, svojo najbolj intimno plat pa pokažejo le tistim, s katerimi so si zares blizu.

PROFIL B: Kdor piše s palcem, a pri tem drži telefon v drugi roki, je običajno precej zaščitniški – bodisi do bližnjih bodisi zelo pazi sam nase. Takšna oseba je običajno bolj zaprta in ima težave z razkrivanjem svojih intimnih stvari, predvsem zaradi pomanjkanja zaupanja vase.

PROFIL C: Pisanje in upravljanje s telefonom z obema rokama nakazuje na bolj zapleteno osebnost, ki neprestano išče določeno ravnovesje. Oseba, ki se mora močno skoncentrirati, da lahko nekaj napiše, pri tem pa uporablja po dva prsta, se pogosto počuti izključeno, veliko časa se počuti osamljeno, hkrati pa je malo ljudi, s katerimi si sploh želi preživljati svoj prosti čas.

PROFIL D: Kdor piše na tak način, da ima telefon v eni roki, tipka pa s kazalcem druge roke, je najpogosteje oseba, ki se pač ne spozna dobro na tehnologijo, ki jo uporablja. Težko je točno opredeliti, kakšna bi bila ta oseba po značaju, a najpogosteje naj bi šlo za prijazne ljudi, ki radi opazujejo dogajanje okoli sebe, skušajo slediti trendom in so pripravljeni potruditi se, da bi le bili vključeni v družbo. Velikokrat gre za občutljivejše ljudi, še italijanski mediji povzemajo rezultate raziskave, opravljene na portalu donna.com.

Ljudje z mobilniki - 2
Ljudje z mobilniki - 2 FOTO: AP

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492