Moskisvet.com
 Kljub družinskim obveznostim vsi potrebujemo čas zase.

Tehnologija

Nujno je, da si vzamete čas zase

S.P.
28. 11. 2022 05.00
0

Se tudi vam zdi, da ste nenehno v stiski s časom in se niti ne spomnite, kdaj ste nazadnje sproščeno spili pijačo s prijatelji, uživali v romantični večerji z vašo drago, se brezskrbno zabavali z otroki ali se zleknili na kavč in si v miru ogledali tekmo vašega najljubšega moštva? Ja, hiter tempo življenja pogosto od nas zahteva, da smo ves čas v pogonu, zato velikokrat trpijo bodisi naši odnosi bodisi hobiji. A ni nujno, da je tako. S preprostimi triki lahko prihranite veliko časa za ljudi in stvari, ki vam veliko pomenijo.

Dan ima zgolj 24 ur, zato je pogosto prava umetnost tisoč in eno obveznost stlačiti v svoj urnik. Da bi se poleg tega še dobro naspali, bili redno telesno aktivni, preživljali kakovosten čas z družino in prijatelji ter si celo privoščili trenutke čisto zase – za svoje hobije, zabavo ali zgolj za počitek in gledanje televizije –, pa se sliši že skoraj 'misija nemogoče'. Pa je res? Seveda pridejo obdobja, ko imamo obveznosti več ali našo rutino presenetijo nepredvidljive situacije in ne vemo, kje se nas drži glava, a roko na srce – pogosto je pomanjkanje časa zgolj izgovor za slabo organizacijo. Zato je še kako pomembno, da svoj dragocen čas optimizirate.

Preverite, kje izgubljate največ časa

Za začetek bodite pozorni, koliko časa porabite za določene opravke, in presodite, ali ga res porabljate pametno. Kmalu boste ugotovili, da gre kar nekaj minut ali celo ur dnevno v nič po nepotrebnem. Dober primer je uporaba pametnih telefonov. Ti vam lahko ukradejo veliko časa, lahko pa vam ga pomagajo prihraniti. Če (podzavestno) pogosto kar tako iz navade brskate po družbenih omrežjih med službenim časom, pospravljanjem in drugimi opravili, se ta namreč lahko bistveno zavlečejo. V tem primeru je najbolje, da določite časovne omejitve za določeno opravilo in za ta čas odložite telefon. Če pa recimo čakate pri zdravniku ali se prevažate z javnim prevozom, lahko te minute zelo dobro izkoristite na telefonu – bodisi postorite nujne službene stvari ali si naredite seznam obveznosti bodisi pokličete koga, ki ga niste že dolgo slišali.

Naložite si uporabne aplikacije, ki vam bodo prihranile ogromno časa.
Naložite si uporabne aplikacije, ki vam bodo prihranile ogromno časa. FOTO: Shutterstock

Omislite si uporabne pripomočke, pametne naprave in uporabne aplikacije

Razvoj tehnologije nam je olajšal življenje tako rekoč na vseh področjih. Zakaj je torej ne bi pametno izkoristili? Ogromno časa in dolgoročno tudi denarja vam bodo pomagali prihraniti razni sodobni gospodinjski aparati in drugi pripomočki za pametno bivanje, da o aplikacijah, prek katerih lahko organizirate potovanja, nakupujete, upravljate razne druge naprave in še tisoč drugih stvari, niti ne govorimo. 

Seznam opravil uredite po pomembnosti

Tudi če se vam včasih zdi, da so vse vaše obveznosti nujne in neodložljive, v resnici ni tako. Ne glede na to, ali govorimo o službenih zadevah ali domačih opravilih, je smiselno določiti prioritete in razmisliti, katere stvari lahko počakajo ali jih je mogoče celo odpovedati. Konec koncev – zakaj ne bi koga prosili za pomoč, če vidite, da ne boste zmogli vsega sami? Tako boste veliko lažje našli čas za najpomembnejšo osebo v vašem življenju – zase.

Čas zase je izjemnega pomena

Čas za stvari, ki vas osrečujejo ali sproščajo, je namreč nujen, saj boste tako nahranili dušo, napolnili baterije in posledično lažje ter uspešneje premagovali vsakodnevne izzive. Vsak pa ima seveda svoje želje in hobije, zato mora vsak pri sebi ugotoviti, kako v svoj urnik vključiti tudi prostočasne aktivnosti. Zagotovo pa je večini med vami, pa tudi marsikateri predstavnici nežnejšega spola, skupna ljubezen do (ogleda) športnih tekem. Če ste se prepoznali, zagotovo komaj čakate vsako tekmo največjega nogometnega spektakla letošnjega leta. Med 20. novembrom in 18. decembrom namreč lahko spremljate pravo nogometno poslastico neposredno iz Katarja – Svetovno prvenstvo v nogometu 2022, že 22. po vrsti.

Ker še kako dobro vedo, da je za ljubitelje najpomembnejše postranske stvari na svetu svetovno prvenstvo več kot praznik in da je spremljanje katerega koli športa za navdušence kot droga, so pri T2 pripravili edinstveno izkušnjo ogleda najljubših tekem. Če ste torej zagrizen ljubitelj nogometa ali drugih športnih dogodkov in poskušate najti najboljši način, da vam z domačih zaslonov ne uide priljubljena tekma v živo, od domačih pa vse do evropskih in svetovnih lig, in bi želeli uživati v vrhunski TV izkušnji, preizkusite T-2 TV z naprednimi funkcijami, s katerimi bo spremljanje športa še večji užitek – mesec dni brezplačno, v katerem koli internetnem omrežju. Če pa čas ni vaš zaveznik, je časovni zamik še kako dobrodošla rešitev, saj tako ne boste zamudili prav nobenega nastopa vaših priljubljenih moštev.

Uživajte v ogledu športnih spektaklov.
Uživajte v ogledu športnih spektaklov. FOTO: Adobe Stock

V časovni stiski vas lahko reši klik na modri gumb

Tudi če ste zamudili zgolj katerega izmed odločilnih dogodkov tekme, ni panike. Ogledate si jih lahko s klikom na modri gumb na daljincu. Modri gumb 2.0 s Top dogodki namreč omogoča tudi ogled zgolj ključnih trenutkov, kot so sodnikove odločitve, prekrški, goli ali priložnosti. Odslej so vsi Top dogodki zbrani v enotnem video posnetku, kar pomeni, da si celotno tekmo lahko ogledate v zgolj nekaj minutah. Spremljanje več lig hkrati? Nič lažjega. Seveda si lahko celo tekmo ogledate kadar koli v naslednjih 7 dneh. Za piko na i pa T-2 TV in Modri gumb ponujata tudi vse pomembne statistike tekme (rezultati, začetna postava ter menjave in posest žoge) v realnem času, spremljate pa jih lahko vse do konca nogometnega prvenstva.

Ne bojte se reči ne

Da bi lahko čim bolj brezskrbno spremljali nogometno prvenstvo, morda katero od številnih drugih tekem ali pa si le privoščili sprostitev po kaotičnem dnevu, je včasih nujno tudi, da komu rečete NE. Seveda je lepo in pohvalno, da ste pripravljeni pomagati prijatelju pri selitvi ali npr. prevzeti službene obveznosti sodelavca, a če na račun tega, da ste vedno vsem na voljo, močno trpi vaše zasebno življenje ter psihično in fizično zdravje, je čas, da se prenehate razdajati vsepovprek in najprej poskrbite zase. Kako že pravijo – če boste vi srečni in polni pozitivne energije, boste veliko lažje osrečevali druge.

Sponzorirana vsebina

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328