Moskisvet.com
Gaming soba je prostor, kjer kraljujejo tehnologija, udobje in ambient.

Tehnologija

Moderna gaming soba za pristno gaming izkušnjo

PR
13. 12. 2023 09.49
0

Gaming soba je prostor, kjer kraljujejo tehnologija, udobje in ambient. Preverite, kako jo urediti in poskrbeti za najboljšo gaming izkušnjo.

Naj jo opremljate za sebe ali za vašega mladostnika, gaming soba je prostor, ki mora biti skrbno urejen. Hitri računalniki in visokokakovostni igralni pripomočki, kot so kontrolerji, volani, slušalke in VR očala, so le del opreme, ki je nujna za doseganje najboljših gaming rezultatov. Veliko zaslug za zmagovalne pohode pa moramo pripisati tudi gaming pohištvu, zlasti mizam in stolom. 

Gaming soba je prostor, kjer kraljujejo tehnologija, udobje in ambient.
Gaming soba je prostor, kjer kraljujejo tehnologija, udobje in ambient. FOTO: Arhiv naročnika

Gaming stoli

Najbolj iskani gaming stoli so ergonomski in večnamenski. Oblikovani so tako, da podpirajo hrbtenico in nudijo udobje tudi med dolgotrajnim sedenjem. 

Ključna razlika med klasičnimi pisarniškimi stoli in gaming stoli je v njihovi prilagodljivosti. Gaming stoli nudijo več možnosti nastavitve višine, včasih tudi globine sedeža, so bolj gibljivi in nudijo več svobode, kar je izjemno pomembno pri igranju dirkalnih iger. Zato se zanje pogosto odločajo tudi tisti, ki veliko časa preživijo pred računalniškimi ekrani v službi ali domači pisarni. 

Kako izbrati pravi gaming stol? Ko sedete nanj, se mora vaš hrbet dotikati naslonjala. Nujno preverite tudi ustreznost globine stola; med koleni in stolom mora biti približno 1 centimeter prostora. 

Ergonomija je pomembna, ampak posebni efekti in doživeta atmosfera med igranjem pa tudi! Zato med gaming stoli najdemo tudi takšne z vgrajenimi zvočniki, vibracijskimi funkcijami in LED osvetlitvijo. 

Med gaming stoli najdemo tudi takšne z vgrajenimi zvočniki, vibracijskimi funkcijami in LED osvetlitvijo.
Med gaming stoli najdemo tudi takšne z vgrajenimi zvočniki, vibracijskimi funkcijami in LED osvetlitvijo. FOTO: Arhiv naročnika

Gaming miza

Sodobne gaming mize niso le prostor za odlaganje igralne opreme. Odgovor na vprašanje, kakšna je razlika med navadno računalniško in gaming mizo, se skriva ravno v dodatnih funkcionalnostih, ki jih nudijo gaming mize. 

Razlika med računalniško in gaming mizo je v dodatnih funkcionalnostih.
Razlika med računalniško in gaming mizo je v dodatnih funkcionalnostih. FOTO: Arhiv naročnika

Ker so posebej zasnovane za video igre, pogosto vključujejo ergonomske dodatke za dolge igralne seje. Dvižne mize nudijo možnost za različne nastavitve višine, kar pomeni da se lahko igre lotimo tudi stoje. 

Gaming mize imajo običajno večjo površino kot računalniške mize. Prav tako imajo lahko vgrajene posebne odprte predale ali razdelke za igralno opremo in kable, držala za skodelice in predvidene prostorčke za zvočnike. 

Gaming mize se tudi stilsko razlikujejo od računalniških. Običajno so črne barve, iz robustnih materialov, kombinacije kovine in lesa, za popolno vzdušje pa imajo vgrajene LED dodatke. 

Gaming mize so običajno črne barve, iz robustnih materialov, za popolno vzdušje pa imajo vgrajene LED dodatke.
Gaming mize so običajno črne barve, iz robustnih materialov, za popolno vzdušje pa imajo vgrajene LED dodatke. FOTO: Arhiv naročnika

Najboljši prostor za gaming sobo

Preden se dokončno odločite za nakup izbranega gaming pohištva, razmislite, kje in kako boste gaming sobo sploh uredili

Strokovnjaki ocenjujejo, da za spodoben gaming kotiček v povprečju zadošča okrog deset kvadratnih metrov. Niste pristaš slušalk, kljub temu pa radi prisluhnete zvočnim efektom? Sobo za gaming uredite v odmaknjenem prostoru, denimo v kleti ali na podstrešju. Če te možnosti nimate, poskrbite za ustrezno pregradno steno in zvočno izolacijo.

Izbira ustrezne svetlobe

Prava osvetlitev je ključna za vaš zmagovalni igralni pohod, hkrati pa varuje tudi vaše zdravje; skrbi za čim manjšo obremenitev oči, preprečuje sključeno držo med sedenjem ter pojav glavobola.

Umetna svetloba, kot so denimo LED pasovi, poskrbi za posebno vzdušje v vaši sobi za gaming. Priporočamo vam, da jo kombinirate z dnevno svetlobo. Vedno poskrbite, da je zaslon odmaknjen od direktnih virov dnevne svetlobe, kot so denimo okna ali steklene stene.

Če ste vloger ali pa igre pogosto igrate na daljavo s prijatelji, dopolnite izbor osvetlitve z namizno lučko z držalom za mobilni telefon. 

Optimalna temperatura v prostoru

Računalnik, monitor in ostala gaming oprema ustvarjajo kar nekaj toplote, zato je nujni del vsake sodobne gaming sobe dobro prezračevanje. Če je možno, v prostor dovajajte svež zrak z odpiranjem oken ali pa gaming sobo opremite s klimatsko napravo oziroma prezračevalnim sistemom.

Strokovnjaki priporočajo, da je temperatura v gaming prostoru nekje med prijetnih 20 C in 22 C, s čimer zmanjšamo verjetnost za pregrevanje opreme, hkrati pa poskrbimo za zmanjšanje utrujenosti.

Personalizacija gaming sobe

Atmosfera v gaming sobi je skoraj tako pomembna kot zmaga v vaši trenutno najbolj priljubljeni igri. Igre, kot je denimo "Halo", nas najbolj prevzamejo v sobah, osvetljenih s futurističnimi neonskimi lučmi. Igre v stilu "GTA" zahtevajo bolj realističen pristop in jih najbolj doživeto odigramo v stolih, ki so oblikovani kot sedeži dirkalnih avtomobilov. 

Sodobne gaming sobe so tudi del sistema pametnih hiš, saj vključujejo napredne funkcionalnosti kot je na primer glasovno upravljanje osvetlitve in zvočnih sistemov. 

Skratka, gaming sobo uredite tako, da vas bo najbolj motivirala, da bo udobna in funkcionalna hkrati ter da jo boste s ponosom pokazali vašim prijateljem. Da bo odločitev še lažja, izkoristite odlične cene gaming pohištva v Lesnini ter se čim prej pripravite na dolge zimske večere, ki kar kličejo po igri ali dveh. 

 

Naročnik oglasa je LES-MMS trgovska družba, d. o. o.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 313