Moskisvet.com
Tim Cook

Tehnologija

'Imeli bodo vse, brez česar ne morete živeti!'

N.J.
06. 05. 2016 08.05
8

Pametni mobilni telefoni iPhone naj bi imeli v prihodnosti vse, brez česar ne moremo živeti, je v nedavnem intervjuju izjavil izvršni direktor podjetja Apple Tim Cook.

Tim Cook
Tim Cook FOTO: Reuters
Kot je Cook namignil, pri Apple uveljavljajo novosti, ki bodo nove iPhone postavile na povsem drug nivo in zaradi katerih bodo zvesti uporabniki želeli kupiti novejši model.
iPhone
iPhone FOTO: Reuters
 »Dodali bomo stvari, brez katerih ne moremo živeti, stvari, za katere danes morda sploh ne veste, da jih rabite,« je izjavil. »Ko boste to imeli, se boste ozrli v preteklost in pomislili, kako ste sploh lahko doslej živeli brez tega?«

Cook je na intervju pristal ravno v času, ko se podjetje sooča s povečanjem nadzora s strani Wall Streeta zaradi upada prodaje, posebej na Kitajskem. Kot je pojasnil, težava ni le pri Applu, temveč da se tudi drugi proizvajalci pametnih telefonov soočajo s podobnimi težavami v tisti regiji, Preteklo četrtletje je bilo za Apple izjemno slabo – prvič v zgodovini so (kljub temu, da so prodali 51,2 mio naprav) beležili velik upad prodaje. Upočasnjena rast prodaje iPhonov sicer ni glavna skrb Wall Streeta. Podjetje je naletelo na številne kritike, češ da niso dovolj inovativni, da bi ostajali korak pred konkurenco. »Naše podjetje o prihodnosti ne razpravlja, smo skrivnostni,« je utemeljil Cook. »Veselimo se projektov, na katerih delamo, izjemno se veselimo ... Na vidiku je vrhunska inovacija,« je še napovedal.

Cook je izdal še, da Apple praktično vsak mesec kupi novo podjetje. »Vsake tri ali štiri tedne kupimo novo podjetje. Redko se zgodi, da kateri mesec ne kupimo novega podjetja. Običajno se za nakup odločimo na podlagi njihove tehnologije ki jo razvijajo, in čudovitih ljudi,« je še dodal.

iPhone SE
iPhone SE FOTO:

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479