Moskisvet.com
umetna inteligenca

Tehnologija

Hrvaški robot: Premika se sam in prenaša do 800 kg tovora

M.K.
16. 12. 2018 08.24
0

Na začetku letošnjega leta so na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu predstavili naprednega avtonomnega robota, na sejmu so sodelovali tudi člani hrvaške ekipe podjetja Gideon Brothers. Podjetje je sedaj ustvarilo lastnega robota z naprednim sistemom gibanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avtonomni robot, ki je zmožen prevažati do 800 kilogramov mase, je zasnovan tako, da se lahko sam varno premika med ljudmi in ostalimi stroji v gibanju. Robot je najnovejši produkt hrvaške tehnološke firme Gideon Brothers.

Podjetje, ki ga je ustvaril Matija Kopić, je v sredo predstavilo svojega prvega komercialnega robota. Vodilni v podjetju so naznanili, da se je nova evropska robotska revolucija začela v Zagrebu. "V planu imamo izdelati vsaj 50 takšnih robotov v letu 2019, ki bodo na voljo tudi večjim klientom," je izjavil Kopić.

Robot izvaja parkour
Preberi še
Robot izvaja parkour

V podjetju pojasnjujejo, da je robot opremljen z avtonomnim sistemom, ki temelji na vizualni percepciji in združuje strojno učenje s stereoskopskimi kamerami, kar predstavlja novo generacijo robotskega vida. Ta sistem je vsaj toliko zanesljiv kot sistem LIDAR, ki se uporablja v avtonomnih avtomobilih, zmožen pa je procesirati večje količine podatkov.

"Za zdaj želimo, da robot z vizualno percepcijo razume, katere objekte srečuje v prostoru, kako bi najbolje avtonomno navigiral po tem prostoru in kako bi bil še varnejši od sistema LIDAR in nekaterih drugih statičnih tehnologij," je dodal Kopić.

Preprečili odprtje bordela s seks roboti
Preberi še
Preprečili odprtje bordela s seks roboti

Hrvaško podjetje je objavilo podatke enaindvajsetih investitorjev, ki so v preteklih desetih mesecih v razvoj vložili skupno skoraj 2 milijona evrov. V podjetju je zaposlenih pet doktorjev znanosti in šestindvajset magistrov računalništva. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414