Moskisvet.com
Google Maps speedometer

Tehnologija

Google Maps zdaj meri tudi hitrost vaše vožnje

A.P.
08. 06. 2019 08.19
1

Google Maps je tiho vpeljal pomembno novost. Potem ko so skozi vhodna vrata nedavno prišle novosti, kot sta prikaz cestnih radarjev in možnost prijave različnih dogodkov v prometu, je skozi stranski vhod vstopila funkcija meritve trenutne hitrosti. S tem je Google Maps posvojil domala vse prednostne lastnosti aplikacije Waze, ki jo je kupil leta 2013. Waze je aplikacija, s katero dostopamo do ogromne skupnosti voznikov, namenjena pa je pridobivanju aktualnih informacij o dogodkih na cesti.

Google Maps je nedavno med možnosti dodal prikaz cestnih radarjev in prijave različnih stanj v prometu, kot so nesreče, zastoji in radarji, z veliko manj pompa pa je vpeljal še speedometer, ki prikazuje trenutno hitrost vožnje.

Google Maps bo zdaj meril tudi vašo hitrost.
Google Maps bo zdaj meril tudi vašo hitrost. FOTO: Dreamstime

Google nas je pri navajanju stacionarnih radarjev zaobšel in nam tudi ne servira trenutnih hitrostnih omejitev na cesti, merilec hitrosti pa je za zdaj na voljo le v določenih državah Evropske unije.

Uporabniki množično zapuščajo Chrome – to je vzrok!
Preberi še
Uporabniki množično zapuščajo Chrome – to je vzrok!

Zato pa Googlovi Zemljevidi ponujajo številne druge koristne storitve, ki jih konkurenca ne. Je ena redkih aplikacij, ki nudi možnost izbire poti glede na trenutno stanje na cesti, po novem pa omogoča tudi prilagajanje navigacijske ikone.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414