Moskisvet.com
Google Drive

Tehnologija

Spletni Google Drive s pomembno novostjo – možnostjo urejanja brez povezave

A.P.
07. 05. 2019 07.07
0

Marsikdo izmed nas danes prisega na oblačno shranjevanje podatkov in storitev Google Drive je ena izmed najbolj popularnih. Njena priljubljenost bi lahko še poskočila, saj je zdaj uporabnikom še prijaznejša – spletna različica namreč omogoča urejanje tudi v primeru, da ti niso povezani v svetovni splet.

Oblačne storitve so vse bolj priljubljen način shranjevanja podatkov, ki zahteva zgolj internetno povezavo. A marsikdo se jih otepa prav zaradi tega. Te hibe se je zdaj dokončno znebila ena bolj popularnih aplikacij za oblačno shranjevanje podatkov – Google Drive.

Google Drive je zdaj uporabniku še prijaznejši.
Google Drive je zdaj uporabniku še prijaznejši. FOTO: Dreamstime

Čeravno ima danes več ljudi na svetu dostop do svetovnega spleta kot do pitne vode, pa se marsikdaj znajdemo v situaciji brez povezave. Običajno takrat, ko je to najmanj zaželeno. Tega se še kako zaveda Google, ki je z najnovejšo posodobitvijo spletne različice Google Drive odpravil pomembno hibo. Uporabniki lahko zdaj brez razširitve urejajo in shranjujejo dokumente tudi v primeru, da niso povezani v svetovni splet oz. je internetna povezava prepočasna za nemoteno delo.

Drži, da smo lahko že sedaj do shranjenih datotek dostopali brez internetne povezave, a le, če so bili dokumenti predhodno odprti. Zdaj to ni več potrebno in lahko prek spletne različice kadar koli dostopamo do teh dokumentov.

Temno ozadje tudi za Google Chrome – prestopite na temno stran
Preberi še
Temno ozadje tudi za Google Chrome – prestopite na temno stran

Od vas Google zahteva le, da z desnim klikom kliknete na datoteko, ki jo želite urejati brez povezave. Vse spremembe se v tem primeru shranjujejo na trdi disk, takšne datoteke pa so posebej označene. Katere so na voljo, lahko preverite z izbiro Offline preview, način brez povezave pa aktivirate pod Nastavitve/Splošno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492