Moskisvet.com
Google

Tehnologija

Ogorčenje: Google vse snema!

N.J.
15. 05. 2018 07.57
1

Snemanje se aktivira ob samem govoru. K sreči obstajajo načini, kako lahko posnetke izbrišete.

Google
Google FOTO: iStock

Ob tem, ko med mnogimi uporabniki moderne tehnologije razsaja strah pred vdori v zasebnost, je Google zadal še en udarec. Google snema vse, kar ste v zadnjih letih izustili in če še ne veste, vse te posnetke lahko slišite tudi vi. Podjetje vse skupaj snema skrivaj.

Vsakič, ko uporabljate glasovne ukaze za iskanje po telefonu ali spletu, se vaši ukazi nekje shranijo in tam ostanejo. Posnetki naj bi služili Googlu za izboljšavo prepoznave jezikov in omogočanje dostavljanja bolj natančnih rezultatov uporabnikom.

A brez skrbi, se te posnetke lahko preprosto tudi izbrišete. Vse, kar morate storiti, je, da obiščete stran (kliknite TUKAJ).  V mapi 'Moja dejavnost' poiščite 'Glas in zvok'. Tukaj preprosto vidite svojo preteklo aktivnost in vse skupaj lahko tudi izbrišete.

PREBERITE: Tako o vas izvedo prav vse!
PREBERITE: Telefonskim pogovorom, kot jih poznamo, šteti dnevi?

Nov portal je bil uveden leta 2015 in vse, kar ste od tedaj izrekli in verjetno menili, da je zasebno, je zabeleženo. Snemalnik lahko služi kot nekakšen dnevnik, ob pregledu katerega preverite, kje ste se kdaj nahajali s telefonom v roki. Poleg tega je to tudi opomnik, koliko informacij o vas beležiijo naprave in kako zasebna so lahko sporočila, ki si jih izmenjujete.

Na strani lahko preverite, kaj vse ste izrekli prek Google aplikacije in transkripte vaših pogovorov. Google namreč hitro prepoznava vaše besede in vsako vaše vprašanje pretvori v tekstovno obliko. Snemanje najlažje preprečite, če preprosto izklopite Googlovega virtualnega asistenta in glasovne izbire pač ne uporabljate več. A če to storite, potem boste prikrajšani za eno najbolj uporabnih aplikacij naprav z operacijskim sistemom Android, oziroma naprav, na katerih uporabniki uporabljajo Google search.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497