Moskisvet.com
iPhone baterija

Tehnologija

Genijalen trik: tako bo baterija iPhona zdržala dlje

A.P.
18. 07. 2019 11.44
0

Jeseni bo Apple izdal operacijski sistem iOS 13, ki prinaša številne nove rešitev. Razveselili se ga bodo tudi tisti, ki upajo na boljše delovanje baterije, saj je ena izmed novosti optimizirano polnjenje baterije, ki zagotavlja, da bo ta na dolgi rok zdržala dlje.

Vzdržljivost baterije s časom izgublja na moči in ker zadnja leta telefonov ne menjajo več kot srajc – nadgradnje niso več tako drastične kot nekoč – to pomeni, da je že tako kratek čas, kolikor zdrži baterija, še krajši, saj s staranjem baterija izgublja na kapaciteti, kar v praksi pomeni, da se hitreje sprazni. Apple je izračunal, da po dveh letih uporabe deluje le še z 80 odstotki svojih moči.

Baterije iPhona bo v prihodnje dlje časa ostala v vrhunski formi.
Baterije iPhona bo v prihodnje dlje časa ostala v vrhunski formi. FOTO: Shutterstock

En način, da se izognimo pešanju baterije skozi čas je, da baterije ne napolnimo do 100 odstotkov in ne dopustimo, da gre polnjenje ''čez rob'', kar pa je pogosta praksa, saj marsikdo telefon polni čez noč.

Podnevi prijatelj, ponoči izdajalec – iPhone vohuni za vami, ko spite
Preberi še
Podnevi prijatelj, ponoči izdajalec – iPhone vohuni za vami, ko spite

Z novim operacijskim sistemom iOS 13 prihaja možnost optimiziranega polnjenja (Optimised Battery Charging). ''Nova izbira upočasni staranje baterije, saj skrajša čas, ko je baterija telefona popolnoma napolnjena,'' pojasnjujejo pri Applu. iPhone to doseže s strojnim učenjem, saj se uči navad uporabnika. Tako polnjenje telefona začasno ustavi, ko je baterija 80 odstotkov polna, preostanek pa konča, preden telefon odklopimo iz napajanja. Če telefon polnite čez noč in ga odklopite ob sedmi uri zjutraj, bo polnilec z običajnim ritmom napolnil baterijo do 80 odstotkov, delo pa dokončal do takrat, ko vstanete. Če se boste zbudili ob štirih, bo baterija napolnjena zgolj do 4/5. Na opcijo boste morali počakati do septembra, ko bo OS iOS 13 na voljo za uporabnike. Neučakani lahko zadevo preizkusite v beta različici.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470